Hallandsposten

Högsta chefen hoppas åter på arbetsro

- ANDERS HOLMER 010-471 51 30 ah@hallandspo­sten.se

Att kommunen erbjöd de två rektorerna olika lösningar grundar sig, enligt förvaltnin­gschef Ann–sofie Sjöholm, på de slutsatser som företagshä­lsan gjort i sin utredning av samarbetss­vårigheter­na.

– I Stefan Ottossons fall har det gjorts en individuel­l överenskom­melse, vilket är ett av de sätt man kan avsluta en anställnin­g på, säger Ann–sofie Sjöholm.

Ska man tolka det som att ni tagit ställning i frågan om vem som mobbat vem – med tanke på att en rektor får jobba kvar, medan den andre blir utlöst?

– Nej, men vi har funnit en lösning som passar alla parter efter att ha tittat på vad som står i den oberoende utredninge­n av samarbetsp­roblemen.

På personalmö­tet fick du frågor om vilket ansvar ni i ledningen har

– Ytterst är det jag som har ansvaret, men jag är ingen som fattar beslut ”fort men fel” utifrån andrahands­uppgifter. Jag vill bilda mig en egen uppfattnin­g först.

Hur påverkar utköpet av Sfi-rektorn den redan ansträngda ekonomin med sparpaket på miljoner?

– Givetvis blir det ett tillägg ovanpå det bekymmersa­mma läget, men en del av kostnadern­a tar den centrala Hr-funktionen på förvaltnin­gen.

När Patrik Andersson anställdes som ny rektor sommaren 2016, efter att Peter Henninger slutat, lovade du ”lugn och arbetsro” på Vuxenutbil­dningen. Vågar du göra det igen?

– Det har jag stora förhoppnin­gar om efter att på möten med personalen fått höra vilken kraft och vilja som finns bland dem. Fotnot: HP har förgäves sökt Stefan Ottosson för en kommentar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden