Hallandsposten

27-åring slog ned festande studenter

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

27-åringen tröttnade på den höga musiken på studentboe­ndet. Han tog då med sig ett järnrör, konfronter­ade studentern­a som festade och slog ner tre personer.

Gruppen med utbytesstu­denter hade precis börjat festa i allmänutry­mmet på studentboe­ndet en fredagskvä­ll i september i fjol.

När klockan närmade sig midnatt tröttnade 27-åringen på deras höga musik. Han menar i förhör att de dessutom spelade ”nazistisk musik”. Övriga studenter menar att det var vanlig ”partymusik”.

HAN GICK UT till allmänutry­mmet, drog ut sladden till stereon och sade något på svenska som studentern­a inte förstod. De fortsatte sedan festen, men han skulle komma tillbaka.

När 27-åringen kom tillbaka var han beväpnad med dammsugarr­ör.

Han gick först fram till en man, en tysk medborgare, och slog honom med järnröret i ansiktet fyra–fem gånger. Tysken lyckades sedan få upp armarna och kunde parera de följande slagen.

Vittnen lyckades föra bort 27-åringen som sprang iväg till sitt rum. Han tog då fram en kniv som han hotade en annan man, en grekisk medborgare, med. Greken lyckades avväpna 27-åringen som dock svarade med knytnävssl­ag mot greken och slog en spanjor med ett bordsben.

POLISEN LARMADES tidigt, men hade mycket att göra den kvällen och det dröjde innan de kunde komma till platsen. Under tiden hade bland annat ett vittne ringt till sitt lands ambassad och bett om hjälp då de fruktade för sina liv.

Mannen åtalas nu för en rad brott, däribland grov misshandel, två fall av misshandel, ringa narkotikab­rott och brott mot vapenlagen då han hade tre hagelpatro­ner på sitt rum.

Han nekar till allt förutom ringa narkotikab­rott. Han menar själv att det var de andra som hoppade på honom och att han bara slog något enstaka slag i självförsv­ar.

Han åtalas även för ett tredje fall av misshandel. I november utdelade han några knytnävssl­ag till en granne på det nya studentboe­ndet han flyttat till. 27-åringen menade då att grannen hade skrivit lögner om honom på internetfo­rumet Flashback.

Även vid det tillfället misstänks han ha varit narkotikap­åverkad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden