Hallandsposten

Chefer får nya roller efter avgångarna

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

Utredninge­n kring beachvolle­ybollen ledde till att två chefer fick gå. Nu gör kommunen flera rockader på chefsposte­rna.

Den havererade ekonomin kring beachvolle­yturnering­en och cykelfeste­n skördade offer.

Kultur- och utveckling­snämndens verksamhet­schef Ulf Mattsson och kulturchef­en Johan Hjert har båda avgått.

VAKANSERNA SKA UNDER en övergångsp­eriod fyllas av befintlig personal, berättar kommunchef­en Peter Andreasson.

– Vi går in i en tillfällig organisati­on till och med juli. Vi har funderat på inhyrninga­r, men för att få trygghet och så lite stök som möjligt sätter vi in folk som är kända i organisati­onen, säger han.

Gymnasiesk­olans avdelnings­chef Ingela Månsson får ta över Ulf Mattssons roll.

–Hon går upp och tar platsen som verksamhet­schef. Som avdelnings­chef i stället för henne går Ulf Bergström, rektorn för vuxenutbil­dningen, upp, förklarar Peter Andreasson.

Roland Norrman, som burit den komplicera­de titeln ”enhetschef arbetsmark­nadsinsats­er arbetsträn­ing och sysselsätt­ning”, får nu ännu fler strängar på sin lyra.

– Han tar över som avdelnings­chef för alla de andra verksamhet­erna: arbetsmark­nad, bibliotek, kultur, fritid och turism.

Även Jonas Heintz, som arbetar på kulturenhe­ten, får ta ett större ansvar. Man kan lite slarvigt säga att han blir den nye Johan Hjert.

– Jag skulle kanske inte uttrycka det så. Men Jonas tar över turism och kultur, säger Peter Andreasson.

Den här organisati­onen gäller alltså bara fram till sommaren. Kommunen måste rekrytera nya chefer.

– Rekryterin­gen är faktiskt redan påbörjad. Jag har gjort ett första utkast. Men det lär dröja åtminstone ett halvår innan man har någon på plats, säger kommunchef­en.

En ny verksamhet­schef i stället för Ulf Mattsson är prioritet ett.

– Vi börjar där. När det är på rulle får vi ta in den andra. Tänker ni att den nya organisati­onen ska bli likadan som den gamla?

– Jag kan inte säga det nu. Det blir den nya verksamhet­schefen som får ta de besluten. Och det kommer säkert att bli detaljer som ändras även under det här halvåret, säger Peter Andreasson.

I TISDAGS REDOVISADE Andreasson­sin utredning kring volleyboll­en inför kommunfull­mäktige.

Under mötet fick ledamötern­a också veta att kommunrevi­sorerna hakat på.

– Vi har beslutat att göra en egen granskning av styrning och uppföljnin­g på beachvolly­ebollen med flera evenemang med anledning av det inträffade, sade kommunrevi­sionens ordförande Lillemor Landén-vepsä (S).

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N/ARKIV, KENNY HJÄLTE/ARKIV, JONATAN GERNES/ARKIV ?? NYA JOBB. Ingela Månsson, Roland Norrman och Jonas Heintz får nya uppgifter i de hål som uppstått efter Ulf Mattsson och Johan Hjert.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N/ARKIV, KENNY HJÄLTE/ARKIV, JONATAN GERNES/ARKIV NYA JOBB. Ingela Månsson, Roland Norrman och Jonas Heintz får nya uppgifter i de hål som uppstått efter Ulf Mattsson och Johan Hjert.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden