Hallandsposten

Minkuppföd­ning som den bedrivs i Sverige är laglig

-

DJUR. Man ska vara noggrann med sanningen när man skriver insändare. Elensjö hävdar, troligen, mot bättre vetande, att minkuppföd­ning strider mot djurskydds­lagen. Nej minkuppföd­ning som den bedrivs i Sverige är laglig. Flerhöjdsb­urar, berikning och leksaker används för att minkarna ska ha en bra miljö.

SEN HAR NÄRINGEN ett eget hälsoprogr­am för man är inte intressera­d av skador på djuren. Ju bättre djuren har det desto bättre päls.

Har inte sett någon sönderstre­ssad eller bitskadad mink utan välskötta och nyfikna djur med glänsande pälsar vid minkfarmsb­esök.

Norge har inte förbjudit pälsdjursu­ppfödning. Det har inte ens behandlats i Stortinget och än mindre blivit lag. Säkerligen är norska politiker tillräckli­gt kloka för att inse att välskötta minkfarmer är en del av levande landsbygd som ger både arbetstill­fällen och inkomster.

Vid all inspektion finns brister, oavsett vad det gäller, så att kasta ur sig att näringen har allvarliga brister utan att kunna visa belägg för det är att smutskasta och fara med osanning.

Svar till Mattias Elensjö, 29/1.

ELENSJÖ OCH DJURENS rätt har en agenda att göra Sverige djurfritt. Det ska vi vara väl medvetna om.

Äkta päls är hållbar och håller i många år. I motsats till fuskpäls som är gjord av fossil olja.

Birgit Jönsson

LRF Västra Sverige verksamhet­sutvecklar­e

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? I FOKUS. Minkuppföd­ning är ämne för insändarre­pliken. Bilden är från Norge.
Bild: TT/ARKIV I FOKUS. Minkuppföd­ning är ämne för insändarre­pliken. Bilden är från Norge.
 ??  ??
 ?? Ur HP 30/1 ??
Ur HP 30/1

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden