Hallandsposten

Drömstart för Julia i debuten

GOLF: 16-ÅRINGEN ÖVERRASKAD­E I AUSTRALIEN

-

Det började darrigt, men sedan fick 16-åriga Julia Engström ordning på slagen i proffsdebu­ten i Australien. Ringenästj­ejen slutade två under par och ligger på delad niondeplat­s efter första dagen.

– Det kändes roligt att äntligen sätta i gång med säsongen. Jag är nöjd med debuten, säger Julia Engström.

Europatour­en gör sitt första stopp 2018 på Oates Vic Open i Geelong utanför Melbourne.

Tävlingen avgörs på två banor och Engström fick inleda på den som kallas strandbana­n.

Men det började illa för den unga halländska­n med tre bogeys på de fyra första hålen.

– Jag missade två dåliga kortputtar, vilket kostade bogey och just då kände jag mig extra nervös, men JULIA ENGSTRÖM totalt sett var jag inte lika nervös som jag trodde att jag skulle vara. Jag kom bara inte in i det i början och fick kämpa mig tillbaka, konstatera­r Engström.

SÅ SMÅNINGOM FICK hon ordning på sitt spel och då plötsligt trillade puttarna i koppen. Julia gjorde birdie på sjätte, tionde, tolfte, sextonde samt artonde hålet och lämnade in scorekorte­t på 71 slag.

Det gav delad niondeplat­s med bland andra landsmanin­norna Jenny Haglund och Caroline Hedwall. Även veteranen Laura Davies från England noterade -2.

– Jag slog bollen väldigt fint, speciellt med drivern och missade bara en fairway. Min längdkänsl­a i puttningen var även den bra och det kändes tryggt på den här banan då det studsar och blåser mycket. Det är lite svårare att komma nära flaggan då.

Det var för övrigt en riktigt bra svenskdag. Camilla Lennarth ligger trea på -4 och Pernilla Lindberg delad fyra på -3. Leder gör amerikansk­an Beth Allen som gick runt på 67 slag, sex under par.

ENGSTRÖM HAR SPELAT på Europatour­en tidigare, men då som amatör. För en dryg månad sedan deltog hon i Et-kvalet i Marocko och en slutlig niondeplat­s gav Halmstadtj­ejen ett tourkort för 2018.

Efter den framgången tog Engström beslutet att satsa på Europatour­en och bli golfproffs på allvar. Australien är första anhalten och förutom fyra dagars spel på 13th beach golf links väntar sedan Canberra Classic, Australien Ladies och NSW Womens Open innan hemresan i början av mars.

Men första målet blir att klara cutten utanför Melbourne och 16-åringen – fyller 17 i mars – har skaffat sig ett bra utgångsläg­e.

– Jag hoppas på fortsatt stabilt spel och att rulla i någon putt mer. Då kan det bli bra!

”Jag hoppas på fortsatt stabilt spel och att rulla i någon putt mer. Då kan det bli bra!”

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? STARK INLEDNING. 16-åriga Julia Engström ligger delad nia efter första dagens spel på Europatour­en i Melbourne.
Bild: ROGER LARSSON STARK INLEDNING. 16-åriga Julia Engström ligger delad nia efter första dagens spel på Europatour­en i Melbourne.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden