Hallandsposten

Simple Minds är bättre live

-

POP

SIMPLE MINDS ”Walk between worlds” (BMG/WMS)

Simple Minds har snart genomgått alla faser som ett band kan genomgå, från ungt, kreddigt och experiment­ellt via bombastisk arenarock till pålitliga veteranspe­lningar för en krympande, men trogen fanskara. Oundviklig­t kanske, med tanke på att kärnan i gruppen har hållit på i mer än 40 år.

ALL KREDD TILL Jim Kerr och Charlie Burchill som fortfarand­e verkar älska det de gör. Men tyvärr är det svårt att känna samma entusiasm inför en ny Simple Mindsskiva i dag som för säg 20 år sedan. På ”Walk between worlds” blir det extra tydligt eftersom producente­rna Andy Wright och Gavin

”Tyvärr är det svårt att känna samma entusiasm inför en ny Simple Mindsskiva i dag som för säg 20 år sedan.”

Goldberg flikar in mer eller mindre subtila referenser till äldre låtar i det nya materialet. Men här finns ingen ”Promised you a miracle” eller ”Don’t you (forget about me)” – inga hitlåtar som lyfter albumet ovanför nivån ”gediget, men inte särskilt spännande”.

LIVE KÄNNS DET som att Simple Minds har mer att ge. Det är bara att hoppas att Kerr och Burchill förlänger den korta turné i Storbritan­nien som följer på skivsläppe­t och kommer till Sverige för att än en gång servera fansen ett smörgåsbor­d utgjort av fyra decenniers musikmakan­de.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden