Hallandsposten

H/H brände fem lägen att avgöra

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Fram till i lördags var det bara Engelholm som besegrat Hylte/ Halmstad i elitserien 2017/18. Men nu har även Örebro lyckats. Trots tre matchbolla­r i femte set förlorade H/H i Idrottshus­et med 2–3.

ÖREBRO HYLTE/HALMSTAD 3 2

(25-20, 26-24, 20-25, 24-26, 19-17)

– Vi kom inte i gång i de två första seten och det var där som vi förlorade matchen, suckar Tony Westman, tränare i Hylte/halmstad.

Han försökte med tidiga byten – först Stina Rix mot Daniele Kovacs de Lima i första set och sedan Martina Svensson mot Ewa Kalinowska i tredje – men det dröjde innan gästerna började hitta rätt i matchen.

H/H VANN DET tredje setet med 25–20, det jämna fjärde med 26–24 och hade sedan greppet om femte ända fram till matchbolla­r vid ställninge­n 14–11.

Då lyckades hemmalaget på något vis krångla sig ur det svåra underläget och kvittera till 14–14. H/H hade sedan nya matchbolla­r vid både 15–14 och 16–15 utan att kunna avgöra.

I stället vände Örebro till 19–17 och en lite överraskan­de seger.

– Vi hade lägen att vinna, men vi fick inte död på bollen. Örebro chansade och det gick hem, säger Westman.

Närkingarn­as isländska anfallare Jona Vigfussdot­tir gjorde sin bästa match för säsongen och slog in hela 33 poäng (Julia Brown var bäst i H/H på 27).

– VI HAR haft bra statistik mot Örebro de senaste säsongerna och i fjol vann vi samtliga matcher mot dem. Trots att vi har problem i den här hallen så brukar vi få hem matcherna ändå, men i dag gick det inte. Vad berodde det på?

– Vi slarvade bort segern i de två första seten och hade sedan ett nonchalant försvarssp­el rätt i genom. Då vinner man inte, anser Westman, som plussade för Brown och Karis Watson.

Förlusten gör att toppstride­n spetsas till. Engelholm leder på 53 poäng, en pinne före Hylte/halmstad och tre före Örebro. H/H har dock en match mindre spelad än de andra två lagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden