Hallandsposten

Ny Hammersvin­st – utan att övertyga

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

”Jag kastade in juniorlina­n i sista perioden och då blev det mer energi. Hanhals kom med en tunn trupp och hade vi bara haft tempot i oss hade vi tröttat ut dem redan i andra och kört över dem.”

FREDRIK JOHANSSON tränare i Halmstad Hammers

Det blev tre nya poäng för Halmstad Hammers när Hanhals besegrades med 5–3 (3–1, 1–1, 1–1) i Hallandsde­rbyt i Halmstad arena. Men det var en seger som satt hårt inne.

Halmstad Hammers spelade som alltid en måste match i hockeyetta­ns vårserie.

På hemmais inför ögonen på 424 personer inledde Hammers med fart och bra spel.

Matchens första mål skulle dock komma efter en udda situation.

Efter 6.10 jublade Gustaf Berling och hans kedjekompi­sar sedan Hammers tryckt in en målvaktsre­tur, men spelet fortsatte, Hanhals kom i en spelvändni­ng och först när matchklock­an tickat upp till 7.50 blåste domare Woodbridge av och noterade att pucken varit inne och Hammers ledde med 1–0.

– Vi såg att pucken var inne. Den låg där i flera sekunder, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

Hanhals kvitterade till 1–1 i powerplay innan Simon Stark klev in i handlingen.

I spel fem mot fyra satte han först 2–1 och sedan utökade han Hammers ledning till 3–1 med 1.36 kvar av perioden.

– Vi har en skön ledning med 3–1 inför andra, men spelar lite för hafsigt. Jag ville se snabbare spel i uppspelsfa­sen, lite snabbare spel genom mittzon och ett mer distinkt spel, säger Johansson som efterlyste mera fart från sitt manskap.

MITTPERIOD­EN BLEV emellertid allt annat än fartfylld.

Hammers drog på sig nya utvisninga­r och när Melker Karlsson fick uppsöka botbänken passade Hanhals på att reducera till 3–2 genom Kim Roussakoff.

Men Hammers replik kom snabbt. Endast 33 sekunder efter Hanhals reducering skickade Martin Pärna in 4–2 och gav hemmalaget lite andrum.

I TREDJE PRESSADE Hanhals på för en reducering och fick också en bra start på perioden när Kristoffer Wikner satte 4–3 efter 3.21.

Men i takt med att Hanhals jagade kvittering öppnades ytor upp för Hammers som med 1.11 kvar av matchen satte 5–3 genom Pärna.

– Jag tycker att vi blixtrar till stundtals i matchen. Inledninge­n och de fem sista minuterna är bra men vi går ner för mycket i fart och är ibland för bekväma på isen vilket gör att vi tummar på grejer, säger Johansson och fortsätter:

– Jag kastade in juniorlina­n i sista perioden och då blev det mer energi. Hanhals kom med en tunn trupp och hade vi bara haft tempot i oss hade vi tröttat ut dem redan i andra och kört över dem.

Segern var Hammers nionde raka match med poäng.

?? Bild: JARI VÄLITALO ?? POÄNGMASKI­NER. Martin Pärna (60) och Erik Borg (81) noterades för sex nya poäng i segermatch­en mot Hanhals.
Bild: JARI VÄLITALO POÄNGMASKI­NER. Martin Pärna (60) och Erik Borg (81) noterades för sex nya poäng i segermatch­en mot Hanhals.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? SEGERVISSA. Hammers fick jubla fem gånger om sedan laget tagit tre nya poäng i hockeyetta­ns vårserie efter 5–2 mot Hanhals.
Bild: JARI VÄLITALO SEGERVISSA. Hammers fick jubla fem gånger om sedan laget tagit tre nya poäng i hockeyetta­ns vårserie efter 5–2 mot Hanhals.