Hallandsposten

Uddlöst Drott räckte inte till mot topplag

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Stängt var det här! Drott körde fast i topplaget Bjurslätt/torslandas försvar och åkte på sjätte förlusten på de sju senaste matcherna. – Gör man inga mål så är det jobbigt att spela, suckar högernian Cecilia Patriksson, 22.

Storsegern med 37–27 hemma mot Skånela för två veckor sedan var en falsk gryning för Drott.

Mot skickliga Bjurslätt/torslanda – som ligger trea i tabellen och jagar en kvalplats till SHE (tidigare Elitserien) – räckte det bottenstri­dande Halmstadla­get inte till, trots en lovande start.

Cecilia Patriksson personifie­rade skillnaden mellan matcherna. Mot Skånela stänkte hon in tio mål. Nu fick hon nöja sig med två.

– Problemet både för mig och kanske för laget var att de låg väldigt tajt i mitten. Vi hade väldigt svårt att komma förbi man mot man och det är det vi är bra på – vi är genombrott­sspelare majoritete­n av laget, säger Cecilia Patriksson.

– När inte det funkar blir det jobbigt framåt och gör man inga mål så är det jobbigt att spela, även om vi spelar bra bakåt.

MÅLVAKTEN CHRISTINE Brorsson var, trots förlusten, Drotts bästa spelare med 17 räddningar.

Men Bjurslätt/torslanda hade också en duktig keeper i Emma Johnson (18 räddningar).

Drotts tyngsta period inträffade direkt efter halvtidspa­usen. Det dröjde 13 minuter och krävdes en straff av Louise Lilja innan Halmstadla­get lyckades göra sitt första (godkända) mål i andra halvlek.

Pausunderl­äget med 9–11 förvandlad­es till 11–20 innan Drott kämpade sig tillbaka och krympte differense­n till 15–20.

– De var så låga i sitt 5–1-försvar. Vi gillar att skapa ytor för de snabba (spelarna), men där var en och en halv spelare hela tiden så vi fick inte till det. Det gör de djäkligt bra, säger Drotts tränare Thomas Sivertsson.

CECILIA PATRIKSSON STUKADE dessutom foten efter 35 minuter och låg en stund med benet i högläge, men återkom sedan i spel.

– Det var bara att bestämma sig för det. Jag har ganska klena fotleder så det här händer lite då och då, säger hon.

Drotts nästa uppgift är viktiga bottenmöte­t borta mot jumbon AIK den 17 februari. Men en ännu viktigare duell utspelas den 13 februari – då möts konkurshot­ade Drott och Skatteverk­et i tingsrätte­n.

Patriksson säger att spelarna försöker att inte tänka på turbulense­n utanför planen, men...

– Det är självklart jobbigt. Blir det konkurs måste man börja om och det vill vi inte. Det är inte som i andra städer som Stockholm och Göteborg heller, att man har en annan klubb i närheten.

– Men vi vet att alla som jobbar ideellt med föreningen jobbar starkt för att fixa det här, så vi är rätt lugna i nuläget.

”De låg väldigt tajt i mitten. Vi hade väldigt svårt att komma förbi man mot man och det är det vi är bra på.”

CECILIA PATRIKSSON högernia i Drott

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? SVÅRPASSER­AD. Drotts mittsexa Sally Sivertsson har för en gångs skull hittat en lucka i Bjurslätt/torslandas försvar, men duktiga målvakten Emma Johnson återstår att överlista. Drott förlorade med 19–26 (9–11).
Bild: JARI VÄLITALO SVÅRPASSER­AD. Drotts mittsexa Sally Sivertsson har för en gångs skull hittat en lucka i Bjurslätt/torslandas försvar, men duktiga målvakten Emma Johnson återstår att överlista. Drott förlorade med 19–26 (9–11).
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden