Hallandsposten

Snöpligt för Julia i proffsdebu­ten

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Julia Engströms proffsdebu­t fick ett snöpligt slut. 16-åringen från Ringenäs missade den andra cuten med ett slag och slutade på delad 37:e plats.

Arrangörer­na på Oates Vic Open i Melbourne valde att använda sig av två cuter för att minska startfälte­t eftersom både herrar och damer tävlar samtidigt på samma banor.

Därför behövde Engström vara bland de 30 bästa för att spela vidare även på söndagen.

MEN DET FATTADES alltså ett lag för Julia som gick runt på 74 slag, ett över par, och slutade totalt på plus 4.

– Det blåste mycket i dag med, men under mina första nio hål hade vinden ändrat sig lite så jag tyckte att de hålen var väldigt tuffa med tanke på flaggplace­ringen, säger Julia Engström. Hon fortsätter: – Jag slog bollen mycket bättre i dag och var väldigt nära att sätta fler puttar, men de ville inte riktigt droppa i i slutet.

Engström inledde strålande med -2 första dagen, men hade en sämre andra.

– Överlag är jag nöjd med debuten. Jag klarade den första cuten, gick under par ett varv och fick mina första rankingpoä­ng som profession­ell golfspelar­e. Min puttning var väldigt bra under veckan, vilket var ett fint tecken på att inomhusjob­bet och teknikjobb­et börjar falla på plats.

HALMSTADTJ­EJEN SKA SPELA fyra tävlingar på Europatour­en i Australien och närmast på programmet står Actewagl Canberra Classic (9–11/2).

– Till nästa tävling ska jag fortsätta köra mitt eget spel och sträva efter utveckling och bra insatser, slutar Julia Engström.

Caroline Hedwall och Pernilla Lindberg slutade på delad femte plats efter fyra rundor.

Med sju under par hamnade Hedwall, och Lindberg, på totalt -6. Vinnaren Minjee Lee, Australien, var sju slag före svenskorna och fem före närmaste konkurrent, Karis Davidson, också hon från värdnation­en.

Jenny Haglund (-3) och Camilla Lennarth (+1) slutade elva respektive 26:a.

 ?? Bild: ROGER LARSSON/ARKIV ?? BRA START. Julia Engström var nöjd med proffsdebu­ten.
Bild: ROGER LARSSON/ARKIV BRA START. Julia Engström var nöjd med proffsdebu­ten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden