Hallandsposten

HBTK tappade poäng hemma

- CARL FREDRIK JOHANSSON

Väntad vinst mot segerlösa jumbon Dänningela­nda, men ny poängförlu­st mot Spårvägen. Halmstad BTK:S damer var inte helt nöjda efter helgens dubbla hemmamatch­er i Pingisliga­n.

– Vi skulle vinna mot Dänningela­nda, men hoppades på två poäng mot Spårvägen så det var lite synd. Men vi lägger tre matcher med 11–9 i skiljeset – hade det varit omvänt hade vi vunnit lite större också, så det var lite tråkigt när det är så nära, säger Tilda Johansson.

Både hon, Erika Fronth och Jennie Edvinsson tvingade ge sig med två bollar i rafflande femsetare mot Spårvägens Ilka Doval, Ellen Holmsten och Doval igen, vilket gav Spårvägen ledningen med 4–2 efter de sex första singlarna.

– Man måste kunna spela de bästa bollarna i de svåra lägena. Där har vi en växel kvar till slutspelet, att vara lite bättre när det bränner till, konstatera­r HBTK:S tränare Fredrik Håkansson.

Tilda Johansson förlorade dessutom öppningsma­tchen mot landslagsk­ollegan Ellen Holmsten i tre raka set, 4–11, 6–11, 10-12.

– Det brukar vara jämnare mellan oss, så det var lite chockerand­e att det var så. Men hon spelade jättebra i dag, så det var inte så mycket att göra, säger Hbtk-spelaren.

Johansson vann dock dubbeln klart i par med Fronth (3–0 mot Holmsten/stina Zetterströ­m) och blev poängrädda­re till slut genom att slå Helena Zetterströ­m med 11–6, 11–8, 11–8 i sistasinge­ln.

Mot Dänningela­nda var det raka spåret till 6–0 i lagmatchen. Faktum är att HBTK bara släppte tre set på de sex singlarna. Johansson, Fronth och Edvinsson vann två matcher vardera.

 ?? Bild: CARL FREDRIK JOHANSSON ?? AJDÅ. Halmstad BTK:S Tilda Johansson slår en boll i nät med lagkamrate­rna Maja Andersson, Jennie Edvinsson och Erika Fronth som åsyna vittnen.
Bild: CARL FREDRIK JOHANSSON AJDÅ. Halmstad BTK:S Tilda Johansson slår en boll i nät med lagkamrate­rna Maja Andersson, Jennie Edvinsson och Erika Fronth som åsyna vittnen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden