Hallandsposten

Man åtalas för 15 olika brott

- JONNA NILSSON 010-471 51 67 joni@hallandspo­sten.se

”Jag ser att det är jag på övervaknin­gsfilmerna, men jag minns ingenting”, säger 40-åringen som nu vill lämna det kriminella livet bakom sig.

När åtal nu väcks har man samlat 15 punkter på dagordning­en. Förhandlin­gen väntas ta fem timmar, men svaren verkar bli få. I förhören med den misstänkte ges inga förklaring­ar. ”Jag vet inte” och ”jag undrar själv hur den kommit dit” är återkomman­de svar.

Som med den urdruckna burk energidryc­k han lämnade efter sig efter att ha gjort inbrott på Smålands nation vid förra nyårsskift­et. Där ska han ha stulit 20 flaskor starksprit och en dator, efter att ha tagit sig in genom en cementluck­a på utsidan och sedan krupit igenom en mindre tunnel och slutligen sparkat upp en trälucka in till lagret. Hans dna återfinns på burken men han vet inte hur det hamnat där.

”…hans dna återfinns på burken men han vet inte hur det har hamnat där.”

Lika frågande är han över den cigarettfi­mp han lämnade kvar i hallen på den bostaden han klev in i nattetid och nu åtalas för försök till grov stöld för.

Flera av de 15 brottsmiss­tankarna kan han varken förneka eller erkänna.

Han minns inget, men känner igen sig själv på många av de övervaknin­gsfilmer åklagaren nu använder som bevis mot honom.

Han greps senast när han försökte göra inbrott i en källarloka­l i HFABS fastighete­r. Vid gripandet hade han flera stulna telefoner på sig.

”Det är skrämmande”, säger 40-åringen i förhör och förklarar minnesluck­orna med ett missbruk han nu försöker ta sig ur. Han försöker också lämna den kriminella bana han varit en del av sedan 1999, då första domen mot honom avkunnades.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden