Hallandsposten

LP vill få stopp på skandaler

- JONATAN GERNES

Laholmspar­tiet går än en gång till val med stridbare Bertil Johansson överst på listan. – Vi är en säkerhetsv­entil i kommunen, säger han.

LP:S kommunlist­a är den här gången sex namn lång.

– Det är inte mängden folk utan kvaliteten som är viktig. Det är möjligt att det kommer ett par till sedan, men de har inte bestämt sig än, säger Bertil Johansson.

ATT HAN SJÄLV skulle toppa – för fjärde valet i rad – var givet på förhand. När HP pratade med den 70-årige Skogabybon inför partiets nominering­smöte ansåg han själv att det bara var döden som stod mellan honom och förstaplat­sen.

De övriga på listan är både gamla och nya namn. Hälften kvinnor, medelålder 58 år.

– Folk är inte så glada för att bli nominerade nuförtiden. Man har andra intressen än politik i dag, säger Bertil Johansson.

Partiet har å andra sidan inte haft så många poster att besätta. Hårdnande konkurrens om väljarna bland småpartier­na och en vindkrafts­fråga som blåste över fick LP att backa till ett mandat och noll platser i kommunens styrelser och nämnder efter förra valet.

– Vi ska ta tillbaka mandatet vi tappade och kanske något eller några till. En röst på LP är en röst på att få slut på allt det här med tystnadsku­ltur och vänskapsko­rruption som varit en skamfläck för kommunen, säger Johansson.

HAN KALLAR LP för det enda opposition­spartiet i kommunen.

– Det finns ingen annan opposition. S och SD har suttit i alla nämnder och styrelser, utan att säga eller fråga något. De fick veta i juni att beachvolle­ybollen gått från 200 000 kronor till 1,2 miljoner kronor. Om vi hade suttit i nämnden hade vi sagt i från när något är galet, säger den självutnäm­nde ”säkerhetsv­entilen” i Laholmspol­itiken.

 ?? Bild: JONATAN GERNES/ARKIV ?? FRONTFIGUR. Bertil Johansson var med och bildade Laholmspar­tiet inför valet 2002 och hänger i än.
Bild: JONATAN GERNES/ARKIV FRONTFIGUR. Bertil Johansson var med och bildade Laholmspar­tiet inför valet 2002 och hänger i än.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden