Hallandsposten

Politiker kallar till möte om hopptornet

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

Kultur- och utveckling­snämnden (kun) står i valet och kvalet kring vad som ska göras med hopptornet i Glänninges­jö. Nu vill nämnden bjuda in till en medborgard­ialog för att diskutera frågan.

I fjol tog kun ett beslut om att göra badplatsen vid Glänninges­jö mer inbjudande. Det handlade till största delen om handikappa­npassning och en altan. Men också om ett nytt hopptorn.

Idén var att det nya hopptornet skulle vara tre meter högt, stå på flytbojar och vara byggt i metall.

HOPPTORNET ÄR DET som väckt mest känslor. Över tusen personer har anslutit sig till Facebookgr­uppen Hopptorn i Glänninges­jö.

Gruppens mål är att ett torn av samma typ som det gamla, fem meter höga trätornet ska finnas i sjön. Men kommunen har aviserat att det skulle bli betydligt dyrare.

NÅGRA ÅTGÄRDER HAR ännu inte kommit igång. Budgeten på cirka en miljon räckte inte.

– Vi har ansökt hos fullmäktig­e om 350 000 till, men det har kommunstyr­elsen inte tagit ställning ännu, säger kun-ordförande Cecilia Roos (M).

Medan allt står stilla vill nämnden nu bjuda in till ett möte för att diskutera badet.

– Ibland tar politiker beslut som vi tycker är jättebra. Men vill invånarna inte ha det måste vi prata med varandra. Det är en demokratif­råga, säger Cecilia Roos.

Mötet, en så kallad medborgard­ialog, vill hon få till stånd så fort som möjligt.

 ?? Bild: JONATAN GERNES/ARKIV ?? KÄND PROFIL. Många laholmare vill att ett nytt hopptorn i Glänninges­jö ska se ut så här. Kun-politikern­a vill nu ha ett allmänt möte om badplatsen.
Bild: JONATAN GERNES/ARKIV KÄND PROFIL. Många laholmare vill att ett nytt hopptorn i Glänninges­jö ska se ut så här. Kun-politikern­a vill nu ha ett allmänt möte om badplatsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden