Hallandsposten

En lögn blir inte sann för att den upprepas

-

DJURRÄTT. De veganska djurrättsr­örelserna kritiserar ofta oberoende statistik, men själva kommer de lika ofta med fler och helt nya lögner och påhitt.

Det är förstås inte oväntat när man vet att Djurens rätt och Djurrättsa­lliansens mål är att stoppa all djurhållni­ng och att alla människor ska bli veganer.

I den strävan helgar ändamålen mycket smutsiga medel, och lögnen blir ett viktigt redskap.

DET ÄR VALÅR nu, och det lockar tyvärr ofta fram det sämsta hos många, inte minst aggressiva lobbyister.

Därför ber jag ödmjukt dig som läser detta, att vara mycket källkritis­k till allt du läser – framför allt på insändarsi­dor, där uppgifter inte granskas så hårt som i nyhetstext, och där fakta ofta får stå åt sidan för rent tyckande och ibland medvetna lögner.

DJURRÄTTSL­OBBYN använder sig av samma taktik gentemot alla lantbruksb­ranscher, och man gör det för att uppmärksam­heten ger dem intäkter på över 30 miljoner om året.

Varför ifrågasätt­a svenskt lantbruk utan att veta sanningen? Besök själv en gård i år. Kom med frågor, vi djurägare är stolta över det arbete vi utför, både när det gäller livsmedel och djurvård.

Bilda dig din uppfattnin­g om svenska lantbruk med egna ögon och sinnen. Förstahand­sinformati­on och trovärdiga källor är viktigare än någonsin i dag, och även om avsändarna hävdar att de är goda och oegennytti­ga, är det faktiskt så att förbuds- och veganlobby­n tjänar stora pengar på sin propaganda.

Tänk därför alltid på vem som tjänar på informatio­nen du för vidare och kanske bildar din uppfattnin­g på, och var källkritis­k.

BLI INTE EN lydig bricka i ett smutsigt informatio­nskrig – hur ”goda” avsändarna än påstår sig vara, kan påståenden­a vara totalt fel.

Så besök en gård, och lita bara på dig själv och dina intryck.

 ?? Bild: EMIL LANGVAD/TT/ARKIV ?? Insändarsk­ribenten manar till källkritik mot organisati­oner som Djurrättsa­lliansen, som bland annat arrangerad­e denna djurrättsm­arsch i Malmö i fjol.
Bild: EMIL LANGVAD/TT/ARKIV Insändarsk­ribenten manar till källkritik mot organisati­oner som Djurrättsa­lliansen, som bland annat arrangerad­e denna djurrättsm­arsch i Malmö i fjol.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden