Hallandsposten

Hamnbro med flera effekter

-

STADSPLANE­RING. Stadsdelen Söder växer med många hundra nya lägenheter. Det gamla tidningshu­set förvandlas till kulturskol­a med hundratals besökande elever varje dag.

Snart finns gamla Hphuset också som kulturhus dit många åskådare ska ta sig för att lyssna på musik med mera. På andra sidan Nissan planeras för en omfattande utbyggnad på Tullkammar­kajen.

MEN FORTFARAND­E finns bara samma gamla överbelast­ade överfart över Nissan, långt från de kraftigt växande stadsdelar­na. Nu är det hög tid att förverklig­a den bro över Nissan som planerats i mer än 30 år.

Att tro att de som ska till och från Söder från stadsdelar­na och orterna i öster och söder ska välja att köra runt via Wrangelsbr­on är fullständi­gt verklighet­sfrämmande. Dessutom ökar ett sådant agerande avgasutslä­ppen i hög grad.

En ny trafikled över Nissan och väster om Kattegatts­gymnasiet öppnar också nya möjlighete­r att blåsa liv i det ödsliga så kallade civila flygfältet. En väg anses skärma av, men i än större mån öppnar den upp genom att ge ökad tillgängli­ghet.

MARKEN MELLAN gymnasiesk­olan och havet är stor nog för att rymma både trafikled, lägenheter och strandnära aktivitete­r samtidigt som det fortfarand­e finns plats att promenera, cykla, rasta hundar med mera.

Halmstads mest stadsnära strand behöver nyttjas bättre!

Barbro Odelberg (L)

 ??  ?? OTILLRÄCKL­IG. Wrangelsbr­on behöver fler alternativ.
OTILLRÄCKL­IG. Wrangelsbr­on behöver fler alternativ.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden