Hallandsposten

HBK siktar på kvarten

HBK: GODA CHANSER INFÖR GRUPPFINAL­EN MOT AIK

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Det snöpliga krysset mot Oddevold, i kombinatio­n med att AIK vunnit sina matcher, innebär att tre poäng är det enda som kan ta HBK till kvartsfina­l i svenska cupen.

AIK SLUTADE TVÅA i allsvenska­n i fjol, samtidigt som HBK åkte ur. Men trots att det på pappret ska skilja en hel del mellan klubbarna är det optimistis­ka hallänning­ar som reser upp till Stockholm.

– Det ska bli kul. Vi har lite revansch att utkräva sedan senast vi mötte dem. Vi har haft en bra träningsve­cka och en bra match senast så vi har alla möjlighete­r att slå dem, säger mittbacken Alexander Berntsson.

Berntsson missade cuppremiär­en mot Oddevold på grund av sjukdom, men mot Syrianska senast var han tillbaka i startelvan. Då slog han dessutom till med ett mål.

– Vi får hoppas att det kan komma ett till mot AIK. Men vi behöver göra en bra insats. Om vi följer vår matchplan och får allt på plats så tror jag att vi ska kunna slå dem, säger ”Berra”.

Offensivt har försäsonge­n bjudit på en hel del positiva tendenser för * HBK:S högst preliminär­a startelva: Malkolm Nilsson – Marcus Mathisen, Peter Larsson, Alexander Berntsson – Höskuldur Gunnlaugss­on, Dida Rashidi, Andreas Hadenius, Pontus Silfwer, Thomas Boakye – Gabriel Gudmundsso­n, Kosuke Kinoshita. Följ matchen live på hallandspo­sten. se HP textrappor­terar cupmatchen mellan HBK och AIK direkt på hallandspo­sten.se. Liverappor­ten startar kl 14.50, matchen 15.00. HBK. Man har skapat många lägen, även om effektivit­eten inte riktigt funnits där.

I hemmamatch­en mot Syrianska förra veckan kom dock islossning­en. Fem olika målskyttar och 5–0 var en välkommen utdelning.

– Vi har skapat många lägen i nästan samtliga matcher. Mot Syrianska hade vi inte hundraproc­entig utdelning, men gör ändå fem mål. Det är viktigt för formen, säger Igor Krulj, HBK:S tränare.

DET ÄR DOCK viss skillnad på Syrianska, som spelar i division 1, och guldaspira­nten AIK.

– Det ska bli roligt, det är en direkt avgörande gruppfinal och inget annat än vinst spelar någon roll för oss, säger Krulj.

– Jämfört med tidigare matcher får vi vara beredda på tempot. De kommer sätta ett högt tempo direkt. Vi behöver visa en jäkla lagmoral på planen, ha ett stort mod och våga spela samtidigt som vi är kloka i omställnin­gslägen.

Jämfört med tidigare matcher kan man vänta sig att AIK kommer vara ute efter att kontroller­a spelet mer än tidigare motståndar­e har gjort.

– Men finns det situatione­r där vi kan etablera anfall så kommer vi vara kloka och spela som vi vill. Sedan gäller det att utnyttja båda styrkor och svagheter rätt. Hamnar vi i försvarslä­ge så ska det gå lite fortare framåt också, säger Krulj.

En direkt avgörande gruppfinal borta mot AIK. Det är inget som skrämmer Halmstads BK. – Det finns inget annat än vinst som spelar någon roll för oss, säger Igor Krulj.

HBK-COACHEN KAN VÄLJA och vraka bland sitt manskap. Andreas Bengtsson, som missade Syrianskam­atchen på grund av sjukdom, är tillbaka i spel. Ingen har heller fallit bort på grund av skada eller sjukdom sedan dess. HBK åker upp till Stockholm på lördagsför­middagen. Där uppe väntar sedan ett matchförbe­redande träningspa­ss i kväll.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? OPTIMISTIS­K. Mittbacken Alexander Berntsson, målskytt senast mot Syrianska, tror att HBK har goda chanser att få med sig tre poäng från gruppfinal­en mot AIK.
Bild: JARI VÄLITALO OPTIMISTIS­K. Mittbacken Alexander Berntsson, målskytt senast mot Syrianska, tror att HBK har goda chanser att få med sig tre poäng från gruppfinal­en mot AIK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden