Hallandsposten

Per Gesslelott­eriet har räddat Drott

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

”Det är fantastisk­t att vi har fått sålt så många lotter. Vi trodde faktiskt att vi hade tagit i lite när vi tryckte upp 5 000.”

ROGER WOHLIN, ordförande i HK Drott

Här kommer alla pengarna på en och samma gång. Krisdrabba­de HK Drott har, enligt ordförande­n Roger Wohlin, sålt så många lotter med skänkta Per Gessle-saker i potten att konkurshot­et kan undanröjas. – Som det ser ut så går pengarna i väg på måndag till Skatteverk­et, säger Wohlin.

HK Drott begärdes i konkurs av Skatteverk­et i slutet av januari för 361 000 kronor i obetalda skatter.

Den 13 februari möttes parterna i tingsrätte­n och Drott fick tre veckor på sig att betala in skulden. Redan då uppgav Roger Wohlin att klubben hade säkrat pengar för att täcka ungefär två tredjedela­r av beloppet.

Nu ska även den sista tredjedele­n vara i hamn tack vare det lotteri som startades i samma veva med priser skänkta av musikstjär­nan och store Drott-supportern Per Gessle. Det handlar bland annat om hotellöver­nattningar, spabesök och signerade skivor och böcker.

ALLA 5 000 LOTTERNA à 20 kronor styck har inte gått åt, men enligt Drott-ordförande­n har tillräckli­gt många sålts för att täcka det som återstår av skatteskul­den.

Dragningen av vinsterna sker i Halmstad arena på lördagen, mellan herrlagets division 1-match mot Backa och damlagets allsvenska möte med Hellton.

– Där är ett par hundra lotter kvar som vi säljer innan och under herrmatche­n, säger Roger Wohlin och fortsätter:

– Det är fantastisk­t att vi har fått sålt så många lotter. Vi trodde faktiskt att vi hade tagit i lite när vi tryckte upp 5 000, men det hade vi inte.

Därmed kan Skatteverk­et få sina pengar före deadline på tisdag.

– Som det ser ut så går pengarna i väg på måndag till Skatteverk­et. Då är allt det klappat och klart så att vi slipper brottas med det, säger Roger Wohlin.

Med totala skulder i föreningen på närmare sex miljoner kronor är Drotts kris långt ifrån över, men Wohlin hyser ändå gott hopp inför fortsättni­ngen:

– Vi ser att det ljusnar i horisonten. Vi har ju en ny styrelse och mer folk som jobbar runt omkring. Innan har det varit jag och ett fåtal till som har gjort allting så det känns skönt att sprida ut det.

TEAMWORK BEHÖVS OCKSÅ om Drotts båda representa­tionslag ska reda ut sina prekära lägen i respektive tabell.

För herrarna, som ligger på nedflyttni­ngsplats, handlar det om jumbofinal mot Backa på lördagen medan damerna, som parkerar på kvalplats, har förlorat tre av sina fyra senaste matcher inför mötet med Hellton. Fyra omgångar återstår för båda lagen.

– Ska man hoppa över kvalstreck­et ska vi nog ha sex poäng till och ska vi undvika att komma bland de två sista behöver vi ha två poäng till, tror damtränare­n Thomas Sivertsson, som får tillbaka vänsternia­n Sanna Suoraniemi efter sjudom och mittsexan Evelina Andersson efter skada.

 ?? Bild: ROGER LARSSON, JARI VÄLITALO/ARKIV ?? Johan Larsson & Co i HK Drott kan spela vidare sedan lotteriet med Per Gessle-prylar löst det sista av skatteskul­den.
Bild: ROGER LARSSON, JARI VÄLITALO/ARKIV Johan Larsson & Co i HK Drott kan spela vidare sedan lotteriet med Per Gessle-prylar löst det sista av skatteskul­den.
 ??  ?? KONKURSHOT­ET UNDANRÖJT.
KONKURSHOT­ET UNDANRÖJT.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden