Hallandsposten

Äntligen fick Harald och Tilda guldjubla BORDTENNIS: SM

-

”Var det någon gång vi skulle ta guldet så var det nu och vi kände redan från start att vi hade greppet.”

HARALD ANDERSSON

Halmstad BTK:S Harald Andersson hade aldrig vunnit ett Sm-guld, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. – En fläckfri turnering, myser Harald, sedan han och Tilda Johansson vunnit mixedfinal­en i Idrottens Hus i Helsingbor­g.

Redan innan tävlingen efterlyste Hbtk-tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson fler Sm-guld än i fjol på hemmaplan.

Han och HBTK kunde inte ha fått en bättre start i mästerskap­et.

Andersson och Johansson, som varit i flera semifinale­r och kvartsfina­ler, spelade på topp och förlorade bara ett enda futtigt set på vägen fram mot Sm-titeln.

I finalen körde Halmstadpa­ret över Mattias Ekdahl och Jennifer Jonsson, Norrtull med 3–0 (11–7, 11–4, 11–9).

– Vi har gjort det perfekt i alla matcher, skrattar Harald, som mitt i segerinter­vjun fick ett telefonsam­tal från morfar Ulf Lönnqvist, tidigare socialdemo­kratisk minister och idrottsled­are i Svenska bordtennis­förbundet.

HAN LIKSOM MÅNGA andra ville gratulera de nyblivna mästarna som var stolta och glada över att äntligen fått kliva högst upp på pallen.

– Var det någon gång vi skulle ta guldet så var det nu och vi kände redan från start att vi hade greppet, konstatera­r Harald.

Tilda Johansson nickar instämmand­e:

– Vi tappade bara ett set och det var i semifinale­n. Det är lätt att spela med Harald – han följer upp jättebra, tycker Halmstadtj­ejen, som tog Sm-guld i fjol tillsamman­s med klubbkompi­sen Erika Front i damdubbel.

Tränare Carlsson var nöjd över insatsen.

– Båda två gör det riktigt, riktigt bra hela vägen. Ett guld första tävlingsda­gen är skönt att ha med sig och smittar av sig på alla i truppen, säger han.

HBTK:S chanser i övriga klasser har däremot minskat då Mattias Karlsson och Fabian Åkerström tvingats avstå SM på grund av skador. Dessutom valde Pär Gerell, som har feber, att stryka sig i dubbel och mixed och bara spela singel.

”PG” TOG SIG lätt vidare till andra omgången och får där sällskap av Harald Andersson, Anders Eriksson och favoriten Kristian Karlsson.

Karlsson hade dock en del problem mot svårspelad­e Jiang Chang Hong, Warta, men vann med 4–1 efter jämna set.

 ?? Bild: MAX ANSBRO ?? SVENSKA MÄSTARE. Halmstad BTK:S Tilda Johansson och Harald Andersson förlorade bara ett enda set på vägen fram mot Sm-guldet i mixed.
Bild: MAX ANSBRO SVENSKA MÄSTARE. Halmstad BTK:S Tilda Johansson och Harald Andersson förlorade bara ett enda set på vägen fram mot Sm-guldet i mixed.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden