Hallandsposten

Kärleksful­lt mejl från Per Gessle

- AGNES ARONSSON kultur@hallandspo­sten.se

”Jag är mest glad och stolt över att de valt mina låtar att jobba med.” PER GESSLE

”Lycka till, njut av publiken och sjung fint!”. Den hälsningen skickar Per Gessle till ensemblen som nu i helgen börjar en 32 föreställn­ingar lång turné med kärlekskom­edi-musikalen ”Halland Love Stories” – med musik av Per Gessle.

”Jag fick en förfrågan från Anna Sjövall på Teater Halland och tyckte det lät som en kul och udda idé med att olika människor delger sina egna kärlekshis­torier. Kan bli hur spännande som helst!”, skriver Per Gessle i ett mejl till tidningen.

Allt mellan den pirrande känslan av nyförälske­lse till sorgen av ett krossat hjärta bearbetas under föreställn­ingens gång. Musikalen – som hade premiär i går, fredag på Teater Halland i Varberg – regisseras av Teater Hallands chef Anna Sjövall, som arbetat med projektet sedan hon tillträdde för ett år sedan. Redan från start kontaktade hon Gessle för att få använda musiken han skrivit.

”Jag är mest glad och stolt över att de valt mina låtar att jobba med”, meddelar Per Gessle.

HAN BERÄTTAR ATT Sjövall och teatern har fått fritt spelrum med hans musik. Ett enkelt samarbete, enligt Gessle. Under helgens föreställn­ingar befinner han sig inte på plats, men han hoppas på att få möjlighet att se någon av föreställn­ingarna framöver.

”Det är trångt i schemat men jag ska verkligen försöka.” Angående föreställn­ingens tema, vilken känsla tycker du själv är starkast, nyförälske­lse eller ett krossat hjärta?

”Hmmmm. Svårt. Bägge förändrar ens liv. Men en skön nyförälske­lse måste alltid vinna!”

Han passar även på att skicka med en liten hälsning till ensemblen på teatern inför starten på turnén:

”Lycka till, njut av publiken och sjung fint!”

PER GESSLE HAR också flera andra stora projekt framför sig. Det senaste är att han har skrivit den officiella låten till bordtennis-vm som går av stapeln i slutet på april. Låten heter ”Name You Beautiful”, är en duett med Helena Josefsson, och kommer ut inom kort. Men det är mer grejer på gång, avslöjar Gessle:

”En engelsk soloplatta baserad på ”En vacker natt/en vacker dag”albumen (inspelad i Nashville) kommer i augusti. Europa-turné i höst också hoppas jag.”

 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT ?? Per Gessle hoppas kunna se ”Halland Love Stories”, även om det är trångt i schemat.
Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT Per Gessle hoppas kunna se ”Halland Love Stories”, även om det är trångt i schemat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden