Hallandsposten

Artisten Baba Moe från Andersberg har precis släppt ny musik. Och han har stora planer för framtiden.

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

Andersberg­ssonen Baba Moe, 24 år, har släppt ny musik och han har stora planer för året. – Nu är jag starkare än någonsin, säger han.

Baba Moe, eller Moses Ibrahim som han egentligen heter, är uppvuxen på Andersberg i Halmstad. Musiken har alltid varit en del av hans liv, men det var för fyra år sedan som han började satsa på riktigt.

För några månader sedan sålde Baba Moe, tillsamman­s med Adoo och Sam-e, guld med låten ”Champagne”. Hans låtar hörs både i P3 och P4. Nu är tanken att han ska släppa en ny låt varje månad under hela 2018.

– Jag känner mig starkare än någonsin, det här kommer bli ett riktigt bra år. Jag vill nå ut till hela Sverige med min musik, säger han.

DET ÄR DÄRFÖR han nu har ändrat genre. Förr var det mer hiphop och rap, men nu har han gått över till RNB och soul. Hans sista låt släpptes i slutet av januari och heter ”Nära mig”. Den handlar om kärleken.

– Man kan tolka den hur man vill men jag har skrivit låten till min flickvän Rebecka. Den handlar om att jag vill ha henne kvar i mitt liv. Man kan se på texten hur man vill beroende på hur ens eget kärleksliv ser ut, men när jag skrev den inspirerad­es jag av tjejen som jag älskar. Vilket var populärt hos Rebecka: – Jag trodde först att det var ett skämt, jag kunde inte tro det var sant eftersom det är så fint gjort. Det är klart jag blev jätteglad, säger hon.

Varje låt som släpps under året handlar om kärlek, och någon enstaka kommer också att handla om förorten.

– Jag kommer alltid vara från förorten, det är en del av mig själv. Men när jag körde mer rap så blev det för internt. Nu vill jag nå ut till en större publik och då passar RNB och soul bättre. Det är dags för mig att ta det stora klivet.

HAN HAR UNDER åren mest spelat på nattklubba­r. Förra året spelade han bland annat på Stay out west, som ingår i den stora festivalen Way out west, i Göteborg. Då uppträdde han på nattklubbe­n Trädgår’n.

I dag driver han sitt eget skivbolag, GVM Sweden, tillsamman­s med barndomsvä­nner. Där är artister som Sonny D, Gjimmy och Baba Moe själv signad. Utöver årets kommande låtar satsar han på att kunna ge ut en ep i januari 2019.

– Då släpper jag fem helt nya låtar.

– Då är jag en etablerad artist. Jag driver mitt skivbolag och tjänar bra med pengar, Andersberg­ssonen.

 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? STORA PLANER. Baba Moe har nyligen släppt nya låten ”Nära mig”, och han planerar att släppa ny musik varje månad under hela året.
Bild: JARI VÄLITALO STORA PLANER. Baba Moe har nyligen släppt nya låten ”Nära mig”, och han planerar att släppa ny musik varje månad under hela året.
 ??  ?? NY EP. Baba Moe satsar på att släppa en ny ep i januari 2019.
NY EP. Baba Moe satsar på att släppa en ny ep i januari 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden