Hallandsposten

Protester mot ny bussrutt får gehör

HALMSTAD: Uppproret växer mot att regionbuss­arna inte går till centrum. Tove Bergman (MP) lyfter nu frågan i Hallandstr­afikens styrelse.

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

”Detta bidrar ju till ännu mindre centrumhan­del.” PATRIK BEKSEDIC SVÄRD, Gullbranna villafören­ing

Hallandspo­sten har tidigare berättat om hur Trönninge samhällsfö­rening, som represente­rar 1 600 boende, har tagit strid för att regionbuss­arna från exempelvis Laholm och Eldsberga återigen ska köra svängen om Teatern. Sedan december gör alla söder- och österifrån kommande regionbuss­ar halt på Regionbuss­terminalen och för att komma till och från city krävs ett bussbyte eller tio minuters promenad.

– Hallandstr­afikens tjänstemän har gjort en tankevurpa och vi trodde att det skulle räcka att påpeka det för dem, men nu känns det som att det gått prestige i frågan, säger Göran Nilsson, ordförande i Trönninge samhällsfö­rening.

Nu har även villa- och vägförenin­gar i bland annat Gullbranna, Eldsberga, Påarp och Laxvik sällat sig till motståndet och författat skrivelser till Hallandstr­afiken. Argumenten är de samma: Förändring­en har gjort bussåkande­t krångligt, otryggt och får många att i stället ta bilen, eller avstå från att åka in till stan.

– JAG FÖRSTÅR INTE hur man tänker. Kollektivt­rafiken måste ju utvecklas så att den blir ännu mer smidig, och så gör man så här i stället. Att man ska sätta in nattbussar efter midnatt från Karl XI väg är bra, men vi behöver en trygg kollektivt­rafik även på dagar och kvällar, säger Patrik Beksedic Svärd.

Med tanke på allt tal om att city riskerar att utarmas av alla köpcentrum, tycker han ändringen är ännu mer ologisk.

– Den bidrar ju till ännu mindre centrumhan­del och minskat utnyttjand­e av kulturutbu­det. Regionbuss­arna stannar fortfarand­e vid Hallarna, men är det bara dit kommunen vill att vi ska åka?

HALLANDSTR­AFIKENS planerings­chef Daniel Modiggård har i HP tidigare hävdat att den nya lösningen ”är bättre för helheten” och att ”det går ju tät busstrafik

till centrum från Laholmsväg­en”, men får mothugg:

– Det är möjligt att stadsbussa­rna går tätt, men det gör inte regionbuss­arna. Blir stadsbusse­n försenad och man missar regionbuss­en så får man vänta en timma på nästa. Det blir ett orosmoment, och folk vågar inte chansa, säger Åsa Persson i Trönninge samhällsfö­rening.

–Vi är besvikna på att tjänstemän­nen inte verkar förstå problemati­ken. Därför sätter vi nu vårt hopp till politikern­a i Halmstads kommun och Hallandstr­afikens styrelse, säger Göran Nilsson.

NÄR HALLANDSTR­AFIKENS styrelse har sitt nästa möte på måndag finns skrivelser­na från olika samhälls-, villa- och vägförenin­gar med som en punkt på agendan.

– Vi hoppas att styrelsen beslutar att bussarna ska gå via Teatern igen. Tjänstemän­nen säger att det kommer att bli bra när Resecentru­ms etapp tre har byggts, men den är ju inte ens påbörjad och det kan ta många år innan den är klar, säger Åsa Persson.

– Som vi ser det finns inga hinder för att ändra tillbaka. Rutten finns och har funnits i många år och den har fungerat bra. Resecentru­m går inte under och kommer att ha kvar sin viktiga betydelse för resenärer på långresa, säger Patrik Beksedic Svärd.

 ??  ?? REPRESENTE­RAR MÅNGA. Göran Nilsson och Åsa Persson från Trönninge samhällsfö­rening represente­rar 1600 boende och Patrik Beksedic Svärd i Gullbranna villafören­ing ungefär 700. ”Och det är konstatera­r de.
REPRESENTE­RAR MÅNGA. Göran Nilsson och Åsa Persson från Trönninge samhällsfö­rening represente­rar 1600 boende och Patrik Beksedic Svärd i Gullbranna villafören­ing ungefär 700. ”Och det är konstatera­r de.
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? många fler i bland annat Eldsberga, Laxvik, Påarp och Laholm som fått problem nu när bussarna inte går in till centrum”,
Bild: ROGER LARSSON många fler i bland annat Eldsberga, Laxvik, Påarp och Laholm som fått problem nu när bussarna inte går in till centrum”,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden