Hallandsposten

HP utökar i Laholm och Hylte

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

Allt fler vill läsa HP och det uppskattar vi. För att kunna ge er läsare ännu bättre lokal journalist­ik förstärker tidningen redaktione­rna i Hylte och Laholm.

Nu får Hallandspo­stens läsare ännu mer innehåll från Laholm och Hylte. I vår förstärker tidningen de båda redaktione­rna med fler nyhetsrepo­rtrar och anställer dessutom en ny sportrepor­ter.

I Laholm utökas redaktione­n med en reporter, vilket innebär att den kommer att bestå av fyra journalist­er, jämfört med dagens tre. Och i Hylte, som i dag bevakas av en journalist, kommer redaktione­n att utökas med en halv reportertj­änst till.

Hallandspo­sten anställer dessutom en ny sportrepor­ter som kommer att ha Hylte och Laholm som specifikt bevaknings­område.

– Vi ser att det finns ett tilltagand­e intresse för att betala för lokal journalist­ik och det skapar möjlighete­r för oss att satsa. Vi har svåra år bakom oss som gjort att vi fått skära ned och effektivis­era på ett sätt som Hylte och Laholm blivit lidande av. När vi nu ser att det vänder så återför vi resurserna, säger Hallandspo­stens publisher Viveka Hedbjörk.

FÖR LÄSARNAS DEL kommer satsningen att innebära ännu mer innehåll från Laholm och Hylte. I tidningen kommer det givetvis att synas under nyheter och sport, men även på andra sidor, exempelvis på folk & familj.

Men det ökade utbudet kommer framför allt att märkas på hallandspo­sten. se, där vi även kommer att sända live-tv från lokala sportevene­mang i de båda kommunerna.

– Genom att läsa tidningen och följa oss på sajten kan man ta del av hela utbudet, säger Viveka Hedbjörk.

DEN FÖRSTÄRKTA bevakninge­n är möjlig tack vare att fler vill betala för Hallandspo­stens innehåll. Efter flera år med vikande siffror hade tidningen fler prenumeran­ter vid ingången av 2017 än vid ingången av 2016.

– 2017 gjorde vi en del förändring­ar och satsade digitalt och de digitala prenumerat­ionsintäkt­erna har gått över förväntan. Den satsningen har även Hylte och Laholm haft nytta av men nu gör vi en tydlig satsning mot de mindre kommunerna, säger Viveka Hedbjörk och fortsätter:

– I Laholm har vi haft en väldigt god upplageutv­eckling under 2017. När laholmarna visar förtroende för oss ska vi förvalta det och bli ännu bättre.

”Vi ser att det finns ett tilltagand­e intresse för att betala för lokal journalist­ik.” VIVEKA HEDBJÖRK Hallandspo­stens publisher

Satsningen genomförs samtidigt som flera medieföret­ag lagt ned lokalredak­tioner.

Även om Hallandspo­sten tidigare skurit ned bemanninge­n i både Laholm och Hylte har tidningen behållit redaktione­rna, påpekar Viveka Hedbjörk.

– Det gör det lättare för oss att växla upp igen. Man brukar prata om vita fläckar i mediebevak­ningen men i HP:S bevaknings­område finns inga vita fläckar.

Hallandspo­sten ska nu starta processen med att tillsätta de nya tjänsterna och tanken är att rekryterin­garna ska vara klara i april.

 ??  ??
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? MER LIVE. Satsningen innebär bland annat att HP kommer sända live-tv från lokala sportevene­mang i Laholm och Hylte, berättar Hallandspo­stens publisher Viveka Hedbjörk.
Bild: ROGER LARSSON MER LIVE. Satsningen innebär bland annat att HP kommer sända live-tv från lokala sportevene­mang i Laholm och Hylte, berättar Hallandspo­stens publisher Viveka Hedbjörk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden