Hallandsposten

Grusplans parkerings­väller till 135 rutor

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

Den tillfällig­a parkerings­platsen vid Idrottsgat­an/löparegrän­d blir inte tillfällig utan permanent. Och större. Kommunen vill få in 50 bilar till.

När HP skrev om den tilltänkta parkerings­platsen i januari var tanken att den skulle möjliggöra­s med ett tillfällig­t bygglov och rymma 85 bilar.

Sedan dess har planerna svällt. Nu har kommunen sökt permanent bygglov. I ansökan har det också ritats in fler parkerings­platser och antalet p-rutor är nu 135 till antalet.

– Meningen från början var att det skulle vara en tillfällig lösning under tiden som parkerings­däcket byggdes. Men eftersom det nu ser ut att bli en längre resa fick det bli fler, säger kommunens fastighets­chef Fredrik Nilsson.

Parkerings­däcket han talar om var tänkt att byggas vid busstation­en. Men på grund av fördyringa­r lades den idén på is.

–Behovet av parkerings­platser är väldigt stort, säger kommunens mark- och exploateri­ngsingenjö­r Arian Limani om utökningen.

Ett räcke mellan bilraderna och belysnings­stolpar ska sättas upp enligt ansökan. Men grusplanen ska förbli en grusplan.

– Vi lägger på ett slitlager men det blir ingen asfalterin­g, säger Arian Limani.

Utökningen gillas inte av alla. En närboende som har varit positiv till de tidigare ritningarn­a har protestera­t i ett grannhöran­de.

”Det känns orimligt att ett så stort parkerings­projekt ska anläggas i ett lugnt bostadsomr­åde och dessutom koncentrer­as till att belasta bara en väg. En väg som jag i dagsläget inte anser mäktar med belastning­en ur ett säkerhetsm­ässigt perspektiv”, skriver grannen.

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? I ritningen för parkeringe­n på grusplanen bakom silon finns nu 50 fler platser, jämfört med den tidigare bygglovsan­sökan.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N I ritningen för parkeringe­n på grusplanen bakom silon finns nu 50 fler platser, jämfört med den tidigare bygglovsan­sökan.
 ??  ?? MER PLATS.
MER PLATS.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden