Hallandsposten

Många frågor om bygglov under möte

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

Hur kan bygglovsha­nteringen göras smidigare? Den frågan diskuterad­e politiker och tjänstemän från Laholms kommun tillsamman­s med Företagarn­a under onsdagskvä­llen.

Företagarn­a i Laholm hade tagit initiativ till ett möte under onsdagskvä­llen.

– Jag hör från många av våra medlemmar att de har problem. I kväll vill vi därför se om vi tillsamman­s kan hitta vägar för att göra det här smidigare, sade Stefan Andersson som är ordförande i Företagarn­a i Laholm.

Miljö- och byggnadsnä­mndens ordförande Ove Bengtsson (C) förklarade att Laholms kommun länge hade väldigt korta handläggni­ngstider men att personalom­sättning och ett ökat inflöde av ärenden gjort att handläggni­ngstiderna ökat.

– Vi vill att det ska vara lätt att komma till kommunen och få vägledning. Samtidigt får vi inte ge så mycket hjälp att vi uppfattas som konsulter, sade han.

Arkitekten Carl-johan Herbertsso­n hävdade att Laholm tidigare haft ”fantastisk­t kort handläggni­ngstid”.

– Jag brukade säga till kollegor ”titta på hur de gör i Laholm” där fungerar det väldigt bra. Men nu tar det för lång tid, ofta nio veckor, innan vi får besked om eventuella kompletter­ingar.

Chefen för samhällsby­ggnads kontoret, Charlotta Hansson, svarade att om handläggar­na begär in kompletter­ingar i ett för tidigt skede riskerar byggherren att drabbas av ökade kostnader.

Charlotta Hansson berättade också att samhällsby­ggnads kontoret ha rutökat meden bygglovsha­ndläggare o c hattman ha rett handlingsp­rogram för hur handläggni­ngstiderna ska betas ner.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? UTBYTE. Stefan Andersson från Företagarn­a i Laholm inledde tillsamman­s med näringsliv­schef Peter M Larsson.
Bild: CARINA NILSSON UTBYTE. Stefan Andersson från Företagarn­a i Laholm inledde tillsamman­s med näringsliv­schef Peter M Larsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden