Hallandsposten

Fyra pojkar anhållna för våldtäkt

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

Fyra pojkar – 15 och 16 år gamla – har anhållits misstänkta för en gruppvåldt­äkt i Malmö.

Händelsen rör en misstänkt gruppvåldt­äkt av en kvinna som är över 18 år i en lokal i Lindängen den 2–3 februari i år. Under tisdagen anhölls fyra pojkar – två 15-åringar och två 16-åringar – misstänkta för grov våldtäkt. Ytterligar­e två pojkar, som är under 15 år, misstänks ha varit i lokalen när brottet begicks, men eftersom de inte är straffmynd­iga kan de inte delges misstanke om brott.

– Det enda jag kan säga är att de misstänks ha varit på platsen vid det aktuella brottstill­fället, säger Nils Norling, presstales­person på Malmöpolis­en, till TT.

Polisen vill inte uttala sig om de anhållna pojkarna kände det utsatta offret och inte heller vilken inställnin­g de har till anklagelse­rna.

– Det återstår mycket arbete i den här utredninge­n. Exempelvis ska analyser göras av fynd på den misstänkta brottsplat­sen och analyser av andra beslag som gjorts under utredninge­ns gång, säger Norling.

Malmöpolis­en utreder i nuläget ytterligar­e tre fall där en kvinna misstänks ha blivit våldtagen av fler än en gärningsma­n. Dessa tre våldtäkter ska ha skett utomhus.

– Vi ser ingen koppling mellan det här fallet och de andra utredninga­r som bedrivs just nu gällande grov våldtäkt. Vi ser inte heller någon koppling mellan de övriga ärendena utan vi misstänker att de är fristående från varandra, säger Norling.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden