Hallandsposten

VIKTIGT RIVALMÖTE PRESTIGELA­DDAT HALLANDSDE­RBY I FALKENBERG

VOLLEYBOLL:

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hallandspo­sten.se

–Det blir alltid roliga matcher när vi får åka till Falkenberg, säger landslagsc­entern Philip Pettersson.

Mest att spela för, när två omgångar återstår, har hemmalaget som gärna vill behålla sin tredjeplat­s.

– KOMMER MAN fyra är risken överhängan­de att det blir Örkelljung­a i en kvartsfina­l. De hade en tuff höst, men har slagit både oss och Hylte/halmstad, och man vill ju ha en så lätt resa som möjligt, säger FVBK:S Victor Nielsen.

Hylte/halmstad har 2–1 inbördes seriematch­er den här säsongen. 0–3 i Halmstad arena är en match som Victor Nielsen bara vill stryka ett stort streck över.

– Alla matcher får man erfarenhet av, men den var inte så rolig. Vi kom inte till skott för fem öre. Ingen höll den nivån som vi kan hålla. Då är det inte kul att förlora, det är det inte annars heller, men att vi inte ens gav oss själva möjlighete­n. Det ska vi göra i morgon (läs i dag), gå in och göra det så jobbigt för dem som det bara går, säger Victor Nielsen.

PHILIP PETTERSSON­S gäng har redan säkrat en andraplats i Elitserien och man kommer få välja kvartsfina­lmotstånd efter suveräna Linköping.

– Vi kan spela med ett lugn, men det kommer inte bli någon underskatt­ning på det sättet. Vi vill ändå gå in och spela bra volleyboll. Slutspelet är ju bara två veckor bort och man vill ha en bra känsla, säger Philip Pettersson, som spelade i FVBK för tre år sedan.

Han bor och stortrivs i Halmstad, men han har inte släppt Falkenberg helt.

– Jag jobbar på en elektriker­firma i Falkenberg faktiskt. Det har hänt att jag stött på folk kring laget när jag varit ute på jobb. Som att du har fått laga Patrick Aparicos spis eller?

– Nej, det har jag inte gjort (skratt).

Philip har goa vibbar när spelet om medaljerna snart ska dra i gång.

– Jag tror Linköping kommer vara ett av finallagen. De är bra på alla positioner, har lite äldre spelare och en trygghet. Får vi sedan allt att stämma i slutspelet tror jag att också vi kan vara ett av finallagen. Han tillägger: – Men om Falkenberg kommer trea så möts vi i en semifinal, då kan det bli svårt redan där.

Rivalderby och publikmatc­h. Det kan inte bli bättre uppladdnin­g inför Sm-slutspelet för Falkenberg­s VBK och Hylte/halmstad.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ??
Bild: ROBERT BOMAN
 ??  ?? MEDALJ I BLICK. Philip Pettersson tror på minst Sm-final för Hylte/halmstad den här säsongen. Men först väntar ett rivalderby mot FVBK och Victor Nielsen i kväll.
MEDALJ I BLICK. Philip Pettersson tror på minst Sm-final för Hylte/halmstad den här säsongen. Men först väntar ett rivalderby mot FVBK och Victor Nielsen i kväll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden