Hallandsposten

Karlsson är tillbaka efter fotskadan

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

En stukad fot har ställt till problem för Halmstad BTK:S Mattias Karlsson under de senaste veckorna, men när Qatar Open drog i gång fick 26-åringen en drömstart.

Karlsson vann sin kvalgrupp och tog sig sedan som enda kvarvarand­e svensk in i huvudturne­ringen i Doha trots att han hade två matchbolla­r mot sig mot sydkoreane­n Jang Woojin i sjunde och avgörande set.

WOOJIN VAR I ledningen med 8–4 och 10–8 utan att kunna avgöra. I stället visade Karlsson styrka på slutbollar­na och vände och vann.

– Det är små marginaler i den här sporten, men jag tog bra beslut och var stark på slutet. Det är skönt att känna att det går att göra bra grejer när det är så jämnt, säger Karlsson i telefon från Doha.

I KVALGRUPPE­N HADE han också tufft motstånd i form av Can Akkuzu, som tog brons på franska mästerskap­en i helgen, och kinesen Liu Dingshuo. I den första matchen blev det 4–0 och i den andra 4–3 efter 12–10 i skiljeset.

I huvudturne­ringens första omgång, där 32 spelare deltar, ställs Karlsson mot världsåtta­n Simon Gauzy, Frankrike.

– Det är inte lätt att sig in huvudtävli­ngen, men när jag nu har gjort det känns det skönt att slippa kineserna. Hur är det med foten?

– Den svullnade upp efter den tuffa matchen mot Dingshuo i kvalgruppe­n, men sedan har jag inte känt någonting.

Det är ändå osäkert om det blir dubbelspel i Doha. Mattias partner Kristian Karlsson har insjuknat och ligger nerbäddad i feber på spelarhote­llet.

Därför tvingades han lämna walk over i herrsingel.

– Det är mycket osäkert om Kristian kommer till start. Han kände sig lite hängig redan på SM i helgen, säger Mattias Karlsson.

 ?? Bild: ANDREAS PRANTER ?? EN VINNARE IGEN. Mattias Karlsson övertygade stort i Qatar Open efter fotskadan som gäckat honom de senaste veckorna.
Bild: ANDREAS PRANTER EN VINNARE IGEN. Mattias Karlsson övertygade stort i Qatar Open efter fotskadan som gäckat honom de senaste veckorna.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden