Hallandsposten

Öberg har laddat o

SKIDSKYTTE: FÖRÄNDAD VARDAG FÖR DEN OLYMPISKA GULDMEDALJ­ÖREN

-

Hanna Öberg är på resande fot igen, nu i finländska Kontiolaht­i för att tävla i världscupe­n under veckoslute­t. Drygt en vecka hann den dubbla – och trötta – Os-medaljören vara hemma. Öberg har mest tagit det lugnt, vridit tillbaka dygnet, landat i vardagen – och nu hunnit ladda om både skallen och bössan inför säsongsavs­lutningen.

Den där vardagen har förresten ändrats en hel sedan sist.

– Man blir väl igenkänd lite mer när man går utanför dörren, säger Öberg med ett skratt som indikerar att hon med ”lite mer” egentligen menar ”mycket mer”.

– Det har jag väl inte riktigt hunnit vänja mig vid. Men det är kul. De flesta kommer fram och säger grattis och att vi har varit duktiga, att de har suttit hemma och hejat på oss. Så det är ju bara något positivt.

Hanna Öberg åkte till Pyeongchan­g som en 22-årig skidskytte­talang utan större meriter. Några veckor senare var det en olympisk guldmedalj­ör som återvände till Östersund. – Jag har kollat på någon repris. Man vill få bort den där overklighe­tskänslan och fatta att det är på riktigt, säger Öberg.

NÅGRA TILLBAKABL­ICKAR PÅ det magiska Os-äventyret i Sydkorea har det redan blivit för Hanna Öberg. Hon har dessutom fått fler medaljer att jubla över när lillasyste­r Elvira, 19, fixade en storslam med tre guld i JVM. Kan hon till och med bli vassare än storasyste­r på sikt?

 ??  ?? FRÅN OS TILL VÄRLDSCUPE­N. Hanna Öberg tävlar igen i Kontiolaht­i på fredagen.
FRÅN OS TILL VÄRLDSCUPE­N. Hanna Öberg tävlar igen i Kontiolaht­i på fredagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden