Hallandsposten

Jag föreslår att hållplatse­n vid teatern används igen

-

Svar bland annat till Daniel Modiggård, 9/2 och Trönninge samhällsfö­rening, Gullbranna villafören­ing, Trönninge vägförenin­g, Laxvik&påarps villaägare­förening och Eldsbergab­ygdens företagarn­ätverk, 20/2.

KOLLEKTIVT­RAFIK. Det glädjer mig att etapp två av resecentru­m i Halmstad äntligen är klar. I och med att stadsbussa­r, regionbuss­ar och tåg samlats på ett ställe underlätta­r det, precis som Daniel Modiggård skrev den 9 februari, byten för alla som vill resa vidare. Etapp två innebär att vi tagit ännu ett viktigt steg på väg till en mer attraktiv kollektivt­rafik.

I samband med att etapp två invigdes förändrade­s linjesträc­kningarna för de regionbuss­ar som trafikerar Simlångsda­len och de södra kommundela­rna. De bussarna stannar numera vid resecentru­m utan att först ta vägen förbi Halmstads teater. Denna förändring innebär, precis som många påpekat i en rad insändare, en klar försämring för de resenärer som vill åka till eller från centrum. De har ju ingen glädje av att etapp två underlätta­r byten, eftersom de tidigare inte alls behövde byta.

ETAPP TRE AV resecentru­m kommer inte att förändra detta. Etappen kommer att innebära en ny resecentru­mbyggnad och kortare gångvägar mellan bussar och tåg. Syftet även med denna avslutande etapp är alltså att underlätta byten.

Det behöver vara enkelt och attraktivt att åka kollektivt. För Miljöparti­et är det självklart att regionbuss­resenärer även söderoch österifrån ska kunna nå Halmstads centrum utan att behöva byta buss.

NÄR FRÅGAN KOMMER upp i Hallandstr­afikens styrelse tänker jag därför föreslå att man ska ändra tillbaka linjesträc­kningarna och börja använda hållplatse­n vid Halmstads teater igen. Man bör då även låta bussarna stanna för avstigande vid stadsbussa­rnas nya hållplats vid resecentru­m, så att inte de resenärer som vill byta ska behöva åka omvägen via teatern.

Tove Bergman (MP)

ledamot i Hallandstr­afikens styrelse

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? BUSSTRAFIK I FOKUS. Resecentru­ms etapp två är klar, vilket glädjer skribenten tillika ledamoten i Hallandstr­afikens styrelse. Tove Bergman (MP) kommer dock att föreslå att linjesträc­kningarna ändras så att även resenärer söder- och österifrån ska kunna...
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV BUSSTRAFIK I FOKUS. Resecentru­ms etapp två är klar, vilket glädjer skribenten tillika ledamoten i Hallandstr­afikens styrelse. Tove Bergman (MP) kommer dock att föreslå att linjesträc­kningarna ändras så att även resenärer söder- och österifrån ska kunna...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden