Hallandsposten

Timbuktu dubblar på Way out West

- JOHAN LINDQVIST johan.lindqvist@gp.se

något annat, en mer demokratis­k process där man prövar sig fram, konstatera­r han.

På Way out West blir det alltså både och. Tillsamman­s med sitt band Damn gör Timbuktu Way out West-debut som artist.

– Jag har varit på festivalen många gånger som besökare och trivs jättebra, det brukar alltid vara massa grejer man vill se. Så det ska bli kul att äntligen få spela själv.

”Jag vet inte om det kommer att vara lika intressant att ge ut plattor på det vanliga sättet. Jag är mer sugen på att fortsätta skriva text.”

JASON ”TIMBUKTU” DIAKITÉ

Vad händer framöver? Tror du att arbetet med boken och föreställn­ingen kommer att förändra hur du skriver låtar och texter?

– Jo, absolut. Om jag nu ens kommer att fortsätta med det som förut. Jag vet inte om det kommer att vara lika intressant att ge ut plattor på det vanliga sättet. Jag är mer sugen på att fortsätta skriva text.

Så det blir ingen mer musik?

– Jo, det är klart. Men jag vet inte riktigt i vilken form. Jag ska sätta mig snart och försöka skriva några nya låtar så får vi se var det tar vägen.

Vad är det viktigaste du lärt dig av En droppe midnatt?

– Oj, det är så mycket. Jag har fått tillfälle att prata med och sätta mig in i vilka människor mina föräldrar är och varför de tog vissa beslut. Det har varit viktigt, och jag har lärt mig att det alltid. alltid är bättre att prata om saker man bär på.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden