Hallandsposten

32-åring får fängelse för inbrott på Ica

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Inbrottet i Ica-butiken i Kinnared i höstas har nu klarats upp. En 32-årig man döms till fängelse för stöld och ringa narkotikab­rott.

Det var natten till den 14 september förra året som Ica Nära Målet i Kinnared utsattes för ett inbrott. Gärningsma­nnen krossade en ruta vid entrén, tog sig in i lokalen och stal varor, främst postpaket av okänt värde och växelmynt, lotter, snus och cigaretter, med ett totalt värde över 10000 kronor.

Han lämnade sedan butiken genom lagret på baksidan. Ganska snabbt kunde polisen koppla en 32-årig man, bosatt i en ort utanför Hylte kommun, till brottet.

Efter inbrottet berättade butiksinne­havaren Gudrun Bengtsson för HP hur hon körde direkt till butiken när larmet gick, men att hon missade inbrottstj­uven med 30 sekunder. Hon såg att dörrarna till lagret var öppna och ringde polisen. Butikens kassalåda var dessutom uppbruten.

EN HUNDFÖRARE SÖKTE efter spår med sin hund i en halvtimme. De hittade ingen gärningsma­n, men däremot en svart bag med ett uppbrutet telefonpak­et.

Med hjälp av paketets Imei-nummer (serienumme­r) har det sedan klarnat att paketet skulle till den 32-årige mannens flickvän och att telefonnum­ret var stängt på grund av obetalade fakturor. Mobiltelef­onen som saknades i paketet hittades senare vid en husrannsak­an av mannens bostad.

I DEN SVARTA bagen låg en mössa, med hårstrån som kunde kopplas till mannens dna. I bevisninge­n mot mannen ingår även butikens övervaknin­gsfilm där en man iklädd gulsvart arbetsjack­a med reflexer syns – en likadan jacka hittade polisen hemma hos 32-åringen.

Bevisninge­n ihop med vittnesmål från butiksägar­en och hundförare­n gör att tingsrätte­n anser att åtalet är styrkt.

MANNEN DÖMS FÖR stöld, men också för ringa narkotikab­rott eftersom han hade använt amfetamin vid ett senare tillfälle.

Under förundersö­kningen erkände mannen häleri av mobiltelef­onen och ringa narkotikab­rott, men förnekade att han hade gjort inbrott. Straffet blir två månaders fängelse.

En lagman yrkade att åtalet skulle ogillas. Hon anser att det inte finns utredning som i tillräckli­g mån knyter 32-åringen till brottet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden