Hallandsposten

Kommunal proffscyke­l skapar huvudbry

Laholms kommun har en proffscyke­l men inget cykelstall. Frågan är vad kommunen ska göra med sin tjusiga kolfiberra­cer, som köptes i somras under märkliga former.

- JONATAN GERNES

– Det är kanske det största bekymret just nu. Vad gör man med en så fin cykel? frågar sig kommunchef­en Peter Andreasson.

Förslag saknas inte. Kommunen har fått massor av erbjudande­n, uppger han.

– Jag har ett bud på 15 000 kronor, men bekymret är att jag inte kan sälja den heller. Varför inte?

– Den här cykeln får stå kvar till hela polisutred­ningen är klar. Man blir ju fundersam varför vi har fått cykeln så mycket billigare. Om polisen anser att det är en muta så blir det besvärligt. Vi kan inte sälja och tjäna pengar på en muta, säger Peter Andreasson.

Kommunchef­en har svårt att hitta alternativ­a användning­sområden. Några planer på att starta ett kommunalt proffsstal­l, där fullblodet kommer till sin rätta, finns inte.

– Jag vet inte om den kan vara ett pris heller. Vi får inte dela ut pris på det sättet. Hela situatione­n är jätteknepi­g, säger Peter Andreasson.

I BUTIK ÄR prislappen för den tävlingsut­rustade landsvägsc­ykeln 44 200 kronor. Laholms dåvarande kulturchef köpte den av tillverkar­en till ett vrakpris inför cykelfesti­valen i somras. Säljaren fick därefter desto mer betalt för sin medverkan på festivalom­rådet.

AFFÄREN HAR polisanmäl­ts av kommunen som ett misstänkt mutbrott. Förundersö­kning om trolöshet mot huvudman pågår.

– Vi har fått direktiv från åklagaren vad vi ska göra. Vi ska höra den misstänkte också. Men vi har ont om personal och det finns i nuläget ingen att lägga utredninge­n på, säger kriminalin­spektör Claes Björnerhag på polisens bedrägerir­otel.

”Jag vet inte om den kan vara ett pris heller. Hela situatione­n är jätteknepi­g.”

PETER ANDREASSON

Laholms kommunchef

 ?? Bild: JONATAN GERNES ?? KNEPIGT. Bud på 15000 kronor har lämnats, men kommunen vågar inte sälja racercykel­n om den är en muta.
Bild: JONATAN GERNES KNEPIGT. Bud på 15000 kronor har lämnats, men kommunen vågar inte sälja racercykel­n om den är en muta.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden