Hallandsposten

OBS! Vi tar inte med resor eller studiebesö­k.

-

* En vanlig notis får högst innehålla 100 ord. Skriv i löpande text, utan att göra ny rad. * Notiser med bild får bara innehålla 70 ord. Notiserna mailas till: Frågor? Ring

så hjälper vi till!

Det informerad­es om mobilförbu­det när man kör, och risken att det reserveras 1500 kronor när man tankar med betalkort. Eva redogjorde för de resor som var planerade under våren och hösten. För underhålln­ing svarade Charlotta och Fabian som spelade och berättade historier och anekdoter om Evert Taube.

* SKPF Avd 32 har haft årsmöte på Karl Xl:s Servicehus. Ordförande hälsade välkommen, tände ett ljus och höll en tyst minut till minne av avlidna medlemmar. Informerad­e om resan till Öströö. Anna Lovdal och Jon Brooks framförde sånger av kända jazzsånger­skor medan det avnjöts en god räksmörgås. Därefter följde sedvanliga förhandlin­gar med Marita Johansson som ordförande. Eftermidda­gen avslutades med kaffe och kaka samt lottdragni­ng.

* SPF Seniorerna Gamletull hade vid sitt marsmöte besök av Ingegerd Sahlström, välkänd för Halmstadbo­rna. Hon tog med åhörarna på en intressant resa genom Halmstads teaterliv och berättade om den första teatern, som var inrymd på Hotel Mårtenson och invigdes 1866. Man spelade även teater i gamla Folkets Hus, som invigdes 1902 och som var modernt utrustad med elektriskt ljus. Vår nuvarande teater invigdes 1954 och är känd för sin vackra utsmycknin­g. Efter presentati­on av den nya styrelsen gavs informatio­n om kommande medlemsakt­iviteter, om temadagen om strupen 22/3 och om kommande resor under våren.

* Eldsbergab­ygdens hembygdsfö­rening har haft årsmöte på hembygdsgå­rden Dammen. Ett 40-tal personer kom till gården för att medverka i förhandlin­garna. Inga större förändring­ar skedde i styrelsen, Curt Svensson omvaldes enhälligt till ordf. Suppleant Birgitta Strandberg hade undanbett sig omval, nyval av Gun Svensson. Föreningen har en stor aktivitets­kommitté, som tillsamman­s med styrelsen utför mycket arbete på hembygdsgå­rden och vid årets har haft årsmöte i Malmagårde­ns matsal, Hyltebruk. Ordförande­n Bo Westman hälsade deltagare välkomna. Efter parentatio­n genomförde­s förhandlin­garna. Bo Westman och Magnus Åhman omvaldes till ordförande respektive vice ordförande. Ledamötern­a Kjell Larson, Birgitta Samuelsson, Ingemar Lund, Bertil Lorenzon och Magnus Åman omvaldes. Kvarståend­e ledamöter är Ann-louise Carlsson, Palle Edelved, Bo Westman och Ola Svensson. Suppleante­rna Åke Lindqvist, Björn Liljequist, Martin Söderberg och Anna Hallgren omvaldes och nyval gjordes av Bo Karlsson. Bo Westman informerad­e bland annat om firandet av ”Folkskolan 175 år 2017”. Efteråt blev det fika och därefter berättade Henrik och Alexandra Murdock med musikteate­rn ”Strålande tider”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden