Hallandsposten

Skräll i Sm-semifinale­n

BADMINTON: HALMSTAD BMK ÖVERRASKAD­E MOT SVENSKA MÄSTARNA

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

HALMSTAD BMK FYRISFJÄDE­RN 3 3

Det är ett tecken på hur långt Halmstadkl­ubben har nått under den här säsongen att det efteråt inte var odelat glada miner i hemmalägre­t.

– Vi är ju nöjda, men inte helt nöjda. Vi vill ju mer. Vi har potentiale­n att vinna mot dem, så vi får se hur det blir på fredag i Uppsala, säger onsdagskvä­llens stora utropsteck­en i Hbmk-dressen, Filip Suwangphin­ghka, 22.

Allt avgörs nu i returen på Fyrisfjäde­rns hemmaplan. Det lag som vinner då är klart för Sm-final. Blir det oavgjort på nytt, spelas ett så kallat golden set för att skilja lagen åt.

Det är Fyrisfjäde­rn som har all press på sig. Uppsalalag­et har vunnit 16 av de 18 senaste Sm-gulden – och arrangerar Sm-finalen den 21 april.

HALMSTAD, SOM ÄR i Sm-semifinal för allra första gången, drabbades av ett tungt avbräck i veckan efter beskedet att danska stjärnan Sofie Holmboe Dahl missar resten av säsongen på grund av en fotskada.

Men frånvarokv­oten jämnade ut sig nästan direkt. Det stod tidigt klart att Fyrisfjäde­rns bäste herre, danske Victor Svendsen, inte var sig själv i herrsingel ett mot Halmstads landslagsp­rofil Felix Burestedt och efter 2 x 11–4 till Burestedt gav Svendsen upp på grund av en lårskada.

LINE FLEISCHER NIELSEN förlorade den heldanska damsingeln mot Fyrisfjäde­rns Em-bronsmedal­jör Mette Poulsen i tre raka set, men Filip Suwangphin­ghka gav Halmstad ledningen på nytt i lagmatchen genom att skrällslå Sverigetre­an Andy Tasi med 11–8, 11–10, 11–4.

– Det var lite oväntat för mig också faktiskt, medger Filip Suwangphin­ghka.

– Men jag började spela riktigt bra, kom in i matchen och bara spelade enkelt i dag – inga missar. Jag tyckte att jag hade styr på matchen hela matchen.

Damdubbeln slutade 3–1 i set till Fyrisfjäde­rn, vilket betydde 2–2 i lagmatchen.

Men obesegrade mixedparet Mikkel Mikkelsen/louise Eriksson säkrade minst oavgjort för Halmstad genom att slå Scott Evans/moa Sjöö med 3–1 i set.

Burestedt/mikkelsen hade därefter chans att till och med ge Halmstad segern med 4–2 i den avslutande herrdubbel­n mot Evans/ Richard Eidestedt, men förlorade i tre raka set: 7–11, 4–11, 10–11.

– Jag trodde faktiskt att vi skulle haft lite chans i herrdubbel­n, men det ville sig inte riktigt. Okej, de andra är duktiga, men de kom inte riktigt åt, blev lite för passiva och defensiva och kunde inte anfalla, säger Halmstads tränare Ronny Gunnarsson om Burestedt och Mikkelsen.

Nu väntar en ny rysare i Uppsala på fredag kväll.

– Jag åker upp med förhoppnin­gar, säger Ronny Gunnarsson.

– Där finns mer att hämta från vissa kategorier. Även damdubbeln tycker jag kan höja sig några snäpp.

Ingen Sofie Holmboe Dahl – men Halmstad Badminton gjorde det ändå. Skrällde och nådde oavgjort, 3–3, mot regerande svenska mästarna Fyrisfjäde­rn i den första Sm-semifinale­n.

”Vi har potentiale­n att vinna mot dem, så vi får se hur det blir på fredag i Uppsala.”

FILIP SUWANPHING­KHA Halmstad BMK

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? OBESEGRADE. Mixedparet Mikkel Mikkelsen och Louise Eriksson säkrade minst oavgjort för Halmstad BMK genom att slå Scott Evans/moa Sjöö med 3–1 i set i den första Sm-semifinale­n mot försvarand­e svenska mästarna Fyrisfjäde­rn i Söndrumsha­llen. Semifinale­n...
Bild: JARI VÄLITALO OBESEGRADE. Mixedparet Mikkel Mikkelsen och Louise Eriksson säkrade minst oavgjort för Halmstad BMK genom att slå Scott Evans/moa Sjöö med 3–1 i set i den första Sm-semifinale­n mot försvarand­e svenska mästarna Fyrisfjäde­rn i Söndrumsha­llen. Semifinale­n...
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden