Hallandsposten

Hylte/halmstad har matchboll mot Tierp

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Han kom till Sverige och Elitserien så sent i december, men kan bli guld värd för Hylte/ Halmstad. Nicholas Goodell, 27, var magnifik när H/H tog ett stort kliv mot Sm-semifinal.

HYLTE/HALMSTAD TIERP

(25–12, 25–18, 25–17)

3 0

– ”Nick” var riktigt vass i anfall i kväll och det han satte framåt gjorde han med väldig hög effektivit­et, berömmer Hylte/halmstads tränare Per-erik Dalqvist efter klara 3–0 mot Tierp i Sm-kvartsfina­l 2 i Halmstad arena.

Segern innebär att hallänning­arna nu har 2–0 i matchserie­n och kan avgöra på hemmaplan på söndag.

Med Goodell i toppform och ett i övrigt stabilt lag finns det inte mycket som talar för att upplänning­arna ska störa medaljfavo­riten.

Amerikanen, som kommer från Pittsburgh och bland annat varit verksam som proffs i tjeckiska Brno, hade en strålande dag och blåste nästan själv Tierp av banan.

NÄR GOODELL KOM till H/H efter jul var det inte så många som visste vad han gick för, men under våren har han visat sig vara en mer än fullgod ersättare till brassen Gabriel Neves, som tvingades lämna klubben på grund av en axelskada i höstas.

– ”Nick” betyder väldigt mycket för oss. Han inger trygghet i laget och blir nästan aldrig stressad. Med honom har vi ökat effektivit­eten i anfall med tre procent, upplyser Dalqvist.

Det kanske inte låter så mycket, men är mer än vad man tror och framförall­t kan det vara avgörande i jämna matcher.

Själv ville inte amerikanen ta åt sig äran för segern, trots 26 poäng på de tre seten.

– Nä, vi har en väldigt duktig passare i laget (japanen Satoshi Umeno) och han gjorde det lätt för mig, flinar Nicholas Goodell.

HYLTE/HALMSTAD SATTE FULL fart från början och körde över gästerna i det första setet med 25–12. Det blev lite jämnare i den resterande delen av matchen, men hemmalaget var hela tiden steget före och gav inte motståndar­na en chans.

Enda gången som Tierp störde Dalqvists mannar lite grand var i andra set, men när 14–12 blev 17– 12 hade seriesjuan inte mycket att sätta emot.

Det mesta kretsade kring de båda kanadensar­na Kristen O´brien och Ty Moorman, men de var allt för ensamma för att kunna störa Hylte/ Halmstad.

– Utklassnin­g, sammanfatt­ar Dalqvist. Vi hade tillräckli­gt med fokus för att köra över dem, men för mig fanns inget annat än 3–0.

Nu kommer killarna hem i tid och får välbehövli­g vila, vilket vi kan ha nytta av längre fram.

H/H har störts av förkylning­ar den senaste tiden, men tränare Dalqvist

FRÅGAN ÄR VAD Tierp ska hitta på för att störa H/H.

– Tierp har inga spelare att byta med. Deras chans ligger i att vi tror att det är avgjort, men jag tror inte killarna vill sitta sju timmar i bussen (enkel resa) en gång till på tisdag – det om något borde vara motivation för dem. Goodell nickar instämmand­e: – Fortsätter vi spela så här stabilt är det inget som stoppar oss. Vi är i bra form, känner oss starka och spelar just nu den bästa volleyboll­en på hela säsongen.

Vid eventuellt avancemang ser det ut att bli ett rent Hallandsde­rby i Sm-semifinal. Falkenberg vann hemma mot Södertälje i går, leder med 2–0 i matcher och kan precis som Hylte/halmstad säkra en plats i semi i helgen.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? GICK INTE ATT STOPPA. Amerikanen Nicholas Goodell gjorde 26 poäng när Hylte/halmstad kvaddade Tierp i den andra Sm-semifinale­n.
Bild: ROGER LARSSON GICK INTE ATT STOPPA. Amerikanen Nicholas Goodell gjorde 26 poäng när Hylte/halmstad kvaddade Tierp i den andra Sm-semifinale­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden