Hallandsposten

Slentrian hade varit bra”

- AGNES ARONSSON agnes.aronsson@hn.se 010-471 51 83

inte haft en enda konstig ”vibb” på honom – men jag misstror såklart inte de som gått ut och berättat, säger Annika. Blev du förvånad?

– Det går alltid väldigt mycket rykten och de hade jag hört. Jag har inga egna upplevelse­r att berätta om, men det här är förfärligt. Det var säkert många herrar som var väldigt rädda i några veckor, och kanske fortfarand­e är. De som har varit rädda har ju säkert gjort grejer som de varit rädda skulle komma fram.

Hon beskriver Vallarna som föregångar­e, där har det alltid funnits bra kvinnliga roller, och det har inte, enligt Annika, förekommit övergrepp.

– Jag har jobbat väldigt mycket på Vallarna med buskisen – som folk i branschen tycker är lite fulare och under bältet. Men när man läser om vad som hänt på Dramaten och de stora teaterhuse­n så kan man känna ”hur fint är det där då?”. Jag kan lova dig, hade det hänt något sådant på Vallarna hade de personerna rykt direkt.

ANNIKA BESKRIVER ”MINNS du mig?” som en jämställd föreställn­ing, precis som hennes relation till kollegan. Hon påpekar att de som kommer för att se föreställn­ingen till helgen kan dra vissa lärdomar av ”Minns du mig?”. Hon har själv knep för att få relationen till maken, den tidigare klubbordfö­randen i GAIS, Tomas Andersson, att fungera bra år efter år.

– Man måste låta varandra blomma på egna små öar även om man lever ihop. Om han får göra grejer som han tycker är roligt och som ger honom nya upplevelse­r så ger det mig lika mycket också. Det är bra om man kommer hem och bägge två har upplevt grejer, för det är inte farligt att ha egna intressen, säger Annika Andersson.

Efter fyra barn och många år ihop känner de varandra utan och innan. Hon och Tomas fick de tre första barnen som väldigt unga. När Annika började närma sig 40 kände hon ett extremt sug efter ännu ett barn, och de fick sitt fjärde, som nu är nio år. Känner du själv igen dig och ditt förhålland­e i ”Minns du mig?”, på samma sätt som publiken gör det?

– Jag har varit gift i 28 år och faktum är att vi aldrig haft det bättre än nu, men det är klart att man känner igen sig i vissa saker. Men vi har lyckats att inte hamna i någon slentrian, på gott och ont. Lite slentrian hade nog bara varit bra. Ålder: Fyller 50 i år. Familj: Maken Tomas Andersson och barnen Caroline 27, Carl-oscar 25, Alexander 22, Wilfred 9. Bor: Falkenberg. Bästa med Annika: ”Alla gillar henne. Hon är extremt ”likeable”. Vi har alltid roligt och flabbar väldigt mycket.”

Annikas sämsta egenskap: ”Ja, det är väl att hon kanske skrattar åt mig, haha. Jag är oftast reseledare­n när vi är ute på turné, och då skrattar hon åt mig istället för med mig.”

Annikas styrkor på scen: ”Hon har en jäkligt bra tajming på allt hon gör. Hon gör alltid sina karaktärer väldigt bra.”

Det här visste du inte om Annika: ”Hon spelar bra piano! Eller jag har aldrig hört henne spela, men hon säger att hon kan det. Men hon driver väl säkert med mig.”

 ?? Bild: JOACHIM NYWALL & ROBIN ARON OLSSON ?? Annika Andersson och Thomas Petersson har känt varandra i snart 20 år. På bilden till vänster syns även med medskådesp­elaren Joanna Eriksson.
Bild: JOACHIM NYWALL & ROBIN ARON OLSSON Annika Andersson och Thomas Petersson har känt varandra i snart 20 år. På bilden till vänster syns även med medskådesp­elaren Joanna Eriksson.
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ??
Bild: OLA FOLKESSON
 ??  ?? VÄNNER.
VÄNNER.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden