Hallandsposten

S kommer inte att besluta om Lss-försämring­ar

-

Svar till Bodil Timmermann och Rasmus Isaksson, 12/3.

ASSISTANS. De delar av Lss-utredninge­n som varit i media är ett exempel på utrednings­förslag som inte kommer att bli verklighet. Detta har statsminis­ter Stefan Löfven varit tydlig med. Den socialdemo­kratiskt ledda regeringen kommer aldrig att besluta om att försämra möjlighete­rna för de som behöver det. Denna utredning är tillsatt för att LSS ska kunna förbättras, inte försämras.

ATT DET INGÅR i utrednings­förslaget att se över kostnadsef­fektiva lösningar är vanligt förekomman­de i utredninga­r och översyner av verksamhet så väl i staten som i kommuner och regioner. Det kan handla om att effektivis­era administra­tion, möjlighete­r till teknisk utveckling eller förändring­ar som ytterligar­e säkerställ­er att skattepeng­ar används för det som de är avsedda för.

LSS ÄR EN rättighets­lagstiftni­ng för de som är berättigad­e Lssinsatse­r och en av dessa är personlig assistans. Vi kommer inte att försämra intentione­rna med LSS. Det är en rättighets­lagstiftni­ng som betyder oerhört mycket för människor med funktionsv­ariation. Vi ser behovet av att utreda frågan för att sedan kunna utforma en Lsslagstif­tning som kan ge trygghet och stabilitet för de som behöver det. Det tycker vi är att ta ansvar för assistansf­rågan och att ta ansvar för Sverige.

Hans Hoff (S) riksdagsle­damot

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden