Hallandsposten

Fängelse för knivdåd och biljakt Den 35-åring som attackerad­e sin ex-svåger med kniv i Oskarström har dömts till fängelse för grov misshandel.

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Männen hade under en längre tid varit oense. Det 33-årige offret hade ett halvår tidigare lämnat ett stormigt förhålland­e med 35-åringens syster. Även efter separation­en fortsatte bråken. Ett bråk mellan männen på Facebook blev den utlösande faktorn.

35-åringen jagade efter sin 33-årige ex-svåger i bil och prejade honom på Björkallén i Oskarström.

DE BÅDE KLEV ur sina bilar och rusade mot varandra. Ett bråk uppstod. I samband med bråket gav 35-åringen sin ex-svåger tre knivstick, ett i ryggen och två i skinkan, med en morakniv.

”Han ska även ha varit tydlig med att han inte ’tänkte gola ner någon’”.

35-åringen såg blodet och fick panik. Han lämnade platsen, men dök senare upp på polisstati­onen och överlämnad­e sig själv. Han har erkänt att han tog med sig en kniv till bråket då ex-svågern brukade vara beväpnad, men menar att han inte högg honom med flit. Han säger att han var rädd för 33-åringen som han menar har hotat honom till livet tidigare.

33-ÅRINGEN HAR genomgåend­e varit motvillig till att delta i förundersö­kningen. Han har hävdat att 35-åringen haft en kamrat med sig i bilen och att det ska ha varit den personen som knivhögg honom. Han ska även ha varit tydlig med att han inte ”tänkte gola ner någon”.

Åklagaren ville att 35-åringen skulle dömas för mordförsök. Tingsrätte­n menar dock att det inte är bevisat att han hade uppsåt att döda, varför han enbart döms för grov misshandel.

35-åringen döms till fängelse i ett år och sex månader.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden