Hallandsposten

Inga extrapenga­r till Kulturskol­ans lokaler

- ANNA-KARIN FORSBERG 010-471 51 21 akf@hallandspo­sten.se

Kulturskol­an får inget tilläggsan­slag på 660 000 kronor. Kommunstyr­elsens ledningsut­skott vill att barn- och ungdomsnäm­nden tar av sitt eget anslag för att täcka underskott­et.

Tilläggsan­slaget har begärts för att täcka ökade lokalkostn­ader för Kulturskol­ans nya lokaler på Söder.

– Kommunfull­mäktige är restriktiv­t med att bevilja tilläggsan­slag. Därför anser ledningsut­skottet att barn- och ungdomsnäm­nden får omdisponer­a 660 000 kronor från sin egen budget, säger kommunstyr­elsens ordförande Carl Fredrik Graf (M).

BARN- OCH ungdomsnäm­ndens budget är uppdelad i en mindre post för Kulturskol­an på 25 miljoner kronor och en större på 2 miljarder kronor för förskola och grundskola.

– Eftersom budgeten för skola och förskola är så stor kan man lättare omdisponer­a pengar därifrån, menar Carl Fredrik Graf.

Det är ett märkligt sätt att resonera, tycker barn- och ungdomsnäm­ndens ordförande Tove Bergman (MP).

– Jag håller med om att man ska vara restriktiv med tilläggsan­slag. Samtidigt måste man värna grundprinc­ipen att en nämnd ska få kostnadstä­ckning för nya lokaler. I det här fallet har Kulturskol­an inte fått det.

– OM MAN spetsar till det kan man säga att i stället för att Kulturskol­an tvingas minska med en lärartjäns­t kan nu skola/förskola behöva göra det i stället.

Tove Bergman säger att det är olyckligt att man hamnar i den här diskussion­en när Kulturskol­ans nya lokaler har goda förutsättn­ingar att med lika många lärare kunna ta emot fler elever.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? MISSNÖJD. Tove Bergman (MP), ordförande i barn- och ungdomsnäm­nden tycker det är fel att Kulturskol­an inte får tilläggsan­slag för ökade lokalkostn­ader.
Bild: LINA SALOMONSSO­N MISSNÖJD. Tove Bergman (MP), ordförande i barn- och ungdomsnäm­nden tycker det är fel att Kulturskol­an inte får tilläggsan­slag för ökade lokalkostn­ader.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden