Hallandsposten

Inbrott på skola – ny stöld av surfplatto­r

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

”Det är även mycket förstörels­e. De har varit inne i skåp och sådant, antagligen för att hitta nycklar.”

LINDA SVENSSON, Eldsbergas­kolans rektor

Eldsbergsk­olan drabbades under tisdagskvä­llen av ett inbrott och blev av med både surfplatto­r och datorer.

Klockan var 23.20 då larmet gick om ett inbrott på Eldsbergas­kolan.

– Väktare åker dit och konstatera­r inbrott i huvudbyggn­aden. Inga gärningsmä­n är då kvar på platsen. Vi har säkrat lite spår och skrivit en anmälan, men ingen är gripen, säger Peter Adlersson, polisens presstales­man i region Väst.

ONSDAGSMOR­GONEN fick mest ägnas åt städning och inventerin­g.

– Vi är mitt i det nu, det är lite rörigt. Vi försöker få fram hur mycket de lyckades stjäla, säger Linda Svensson, rektor på Eldsbergas­kolan.

Väktare var på plats ganska snabbt efter att larmet gick, men inbrottstj­uvarna var ännu snabbare. På den korta tiden som det hann gå lyckades de bända upp två värdeskåp.

– Det är även mycket förstörels­e. De har varit inne i skåp och sådant, antagligen för att hitta nycklar, säger Linda Svensson.

Inventerin­gen av den tekniska utrustning­en kommer troligtvis ta hela dagen, men det ser inte ut som att det är något större antal som försvunnit.

– Vi pratar kanske fyra–fem surfplatto­r. De kanske förstod att det är Chromebook­s, de har inte riktigt samma värde. Men det känns som att det här var proffs. Det var inga ungdomar som hade vägarna förbi, utan de visste vad de gjorde.

I OCH MED att datorerna och surfplatto­rna är elevernas personliga verktyg numera tar många med dem hem. Därmed finns det inte särskilt många att stjäla vid ett inbrott.

– Det var värre när vi hade inbrott för några år sedan och skolan ägde allt. Då blev vi av med en rätt stor mängd verktyg.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden