Hallandsposten

Passa på att boka passtid

- JONNA NILSSON 010-471 51 67 joni@hallandspo­sten.se

Stundande semesterti­der innebär växande köer hos polisens passexpedi­tioner. I Halmstad finns ingen ledig tid förrän i slutet av maj.

I samband med polisens stora omorganise­ring för ett par år sedan beslutades att avveckla dropin tiderna på passexpedi­tionerna. Målet var att förbättra kapacitete­n både för de sökande och de anställda.

– Det kunde vara flera timmars kö under vissa tider, säger Gith Thedvall, kommunikat­ör för polisen i Halland.

I Halmstad försvann drop-intiderna för flera år sedan. Falkenberg var sist ut i Halland och gick ifrån systemet så sent som i januari i år, och nu följer också resten av Sverige efter.

Enligt Thedvall innebär det ”nya” bokningssy­stemet, det där man bokar tid online eller över telefon, att det finns fler tider att tillgå.

– Det blir mer effektivt när man har sina tio minuter att tillgå.

Men de lediga tiderna tenderar att bli färre när semestern börjar Halmstad: Falkenberg: Kungsbacka: Varberg:

* planeras. I Halmstad är nästa lediga tid den 21 maj. Det ser bättre ut norrut, och i Falkenberg och Varberg kan man få tid i mitten av april.

– Är det bråttom kan man åka och förnya passet i en annan stad med snabbare tid, och önska att hämta ut det i sin hemstad. Man kan också önska att hämta ut det på stationen i Hylte eller Laholm, säger Thedvall. Hon tillägger att luckor kan öppnas i bokningssy­stemet.

Tidsboknin­gen anpassas till handläggar­nas scheman, och kan uppdateras efter hand. Men har man planerat att åka iväg är det ett klassiskt råd som gäller.

– Var ute i god tid, säger Thedvall.

 ??  ?? 21 maj 17 april 7 maj 17 april Sökningen efter de första lediga tiderna hos de halländska expedition­erna gjordes igår, 28 mars.
21 maj 17 april 7 maj 17 april Sökningen efter de första lediga tiderna hos de halländska expedition­erna gjordes igår, 28 mars.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden