Hallandsposten

Torrare sommar i Norre katts park

- EMELIE NORDH

Den senaste tiden har dränerings­rör lagts ned i marken framför Rotundan i Norre katts park. Till sommaren ska en ny, torrare gräsmatta vara redo att användas för picknick och evenemang.

Den som har passerat Norre katts park på sistone har troligtvis lagt märke till att gräsmattan som ligger framför Rotundan och dammen har hägnats in med byggstaket. På platsen har det tidigare bildats vattensaml­ingar både sommar- och vintertid och ett arbete pågår nu för att göra marken torrare.

– GRÄSMATTAN har varit väldigt vattensjuk och på senare år har det blivit lite värre. Vi beslutade att den måste göras i ordning så att den ska kunna användas på ett bättre sätt, säger Carl-olof Svensson, planerings­tekniker på teknik- och fritidsför­valtningen­s parkverksa­mhet.

Arbetet utförs av Peab som har lagt ned dränerings­rör i marken. Enligt Ola Lovén,

arbetschef på Peab Anläggning, är själva dränerings­arbetet klart. När vädret sedan tillåter kommer man att rulla ut nytt gräs över ytan, som i dagsläget är täckt av snö.

– Till sommaren när folk ska börja använda parken kommer det att vara fint igen, säger Ola Lovén.

Den närmaste tiden väntar mer jobb i Norre katts park. Förutom blomsterpl­antering och annat arbete som hör våren till ska teknik- och fritidsför­valtningen fixa till stentrappo­rna vid dammen och Rotundan.

– DÄR KOMMER VI att lägga om plattorna på stegen. Det är några som har fallit ut i fel vinkel och de har varit lite hala nu under vintertid, säger Carl-olof Svensson.

 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? FIX. När snön försvunnit och sommaren infunnit sig ska gräsmattan i Norre katts park vara redo.
Bild: JARI VÄLITALO FIX. När snön försvunnit och sommaren infunnit sig ska gräsmattan i Norre katts park vara redo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden