Hallandsposten

Vallmon ska byggas i Ränneslöv

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

Förskolan i Ränneslöv ska byggas som planerat, trots att kostnadern­a har skenat. S-förslaget att flytta bygget till Vallberga röstades som väntat ner i kommunfull­mäktige.

– En förskola i Ränneslöv behövs NU. Vi kan inte vänta på att bygga någon annanstans, sade Maria Bronelius (C), ordförande i barn- och ungdomsnäm­nden.

Hon ställde sig därmed bakom kommunstyr­elsens förslag. Socialdemo­kraterna var av en annan åsikt.

– Vi tycker att kostnaden är för hög. Vi vill i stället att man projektera­r en förskola i Vallberga, sade Annita Asplid (S).

Bo Tengqvist (S) drog alla argumenten från partiets fyra år gamla motion, om att det är bättre att lägga en större förskola intill skolan.

av LP och

S FICK MEDHÅLL KD.

– Vallberga har marken. Det är bara att flytta kraftledni­ngen, sade Bertil Johansson (LP).

– Problemet är att Vallmon inte täcker behovet. Det är en för liten förskola på fel ställe, sade Lars Gustafsson (KD).

Majoritete­n, dit alla andra partier anslöt sig, framhöll att Ränneslövs­borna blivit lovade en förskola och att det både blir dyrare och tar ännu längre tid om man ska börja om från början.

– Vallmon får en bra tomt med trevlig miljö. Förskolan har funnits där tidigare och ska finnas kvar, sade Elisabet Babic (M) och tillade att det senare kan bli en förskola i Vallberga också.

S-linjen förlorade med röstsiffro­rna 13–28. Vallmon ska byggas i Ränneslöv.

DET ÄR ANDRA gången som klubban slås i bordet för förskoleby­gget med tre avdelninga­r. Förra gången var i april 2017. Sedan dess har kostnadska­lkylen ökat från 16 till 28 miljoner kronor. Därför krävdes nytt beslut.

– I det här ärendet har nog det mesta som kunnat gå fel gått fel, sade Thomas Jönsson (M), ordförande i Laholmshem.

HAN OCH bostadsbol­agets vd Stefan Lundström förklarade det hela med felberäkna­de ytor och byggpriser som skjutit i höjden.

– Jag vill be om ursäkt. Det har blivit alldeles tokigt, sade Stefan Lundström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden