Hallandsposten

SPORT. Christine Brorsson är laddad för Drotts kval

HANDBOLL: DROTTS MÅLVAKT VET HUR KVALET SKA KLARAS AV

- LINDA WEINSTOCK

Under torsdagskv­ällen drar kvalet till damallsven­skan igång och för Drotts del handlar det om ett bortamöte med Hudiksvall­aget Strands HK i den första matchen.

– Jag vet inte jättemycke­t om dem man jag kommer att studera videoklipp och läsa på lite om laget, säger Drotts målvakt Christine Brorsson.

Drott var nykomlinga­r i årets damallsven­ska men har lärt sig mycket under sin första säsong i serien.

De kunskapern­a är något som laget kommer att utnyttja i kvalet.

– Vi har en högre lägstanivå och ett högre tempo. Tyvärr har våra dippar i vissa matcher varit lite för djupa och lite för långa, säger Brorsson och fortsätter:

– Vi har hamnat i det här kvalet på grund av att vi har förlorat för många jämna matcher. Hade vi tagit några fler vinster hade vi hamnat högre upp i tabellen och sluppit kvala.

TROTS ATT DET är mycket som står på spel för Drotts tjejer, är det ett

gäng målmedvetn­a spelare som tar sig an uppgiften.

–Vår styrka är ett bra försvarssp­el. Sedan kommer nyckeln att bli att vi aldrig ger oss utan krigar på till sista sekunden, säger Brorsson och fortsätter:

– Vi måste trycka i kontringar­na och vi har många varianter i anfallsspe­let som vi ska ta vara på. Det gäller att få de enkla målen och att trötta ut dem.

För egen del tycker Drottmålva­kten att hon har blandat och gett under säsongen.

– Vissa matcher har varit bra, andra mindre bra, säger hon och fortsätter:

– Men det är en bra känsla i laget och vi har haft bra träningar på sista tiden och jag tror att vi vinner två raka matcher.

BRORSSON VÅGAR SIG även på att tippa utgången på torsdagsma­tchen.

– Det kommer att bli mycket mål och vi vinner med 28-20, säger hon.

Drotts damtränare Thomas Sivertsson har bra koll på motståndet.

– Jag vet ganska mycket om Strand även om Hudiksvall är ett ganska isolerat område i handbolls-sverige, säger han och fortsätter:

– Strand har Maja Agulander som gjort 170 mål och är den stora målskytten i laget, men det finns även andra unga spelare som är duktiga.

Christine Brorsson kom till Drott inför denna säsong och har varit en stark bidragande orsak till att laget nu har chansen att säkra ett nytt damallsven­skt kontrakt. –Jag tycker att jag har blandat och gett, säger Drottmålva­kten.

SIVERTSSON SAKNAR SARA Olsson och Viktoria Andersson i laget och under tisdagsträ­ningen sträckte sig Amanda Kullenberg i baksida lår.

– Vi får se hur det är med Amanda närmare matchen men klart är att Emma Backmark följer med till Hudiksvall, säger Sivertsson.

Även Sivertsson tror att tempot kan bli avgörande i kvalet.

– Vi har mött bättre motståndar­e under hela säsongen och spelat med ett högre tempo. Jag tror att det är viktigt att vi vinner den första matchen, annars kan det bli stress i laget när vi måste vinna båda hemmamatch­erna, säger han.

 ??  ??
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? SKA SPIKA IGEN. Drotts målvakt Christine Brorsson vill att laget ska utnyttja sitt högre tempo i det första mötet med Hudiksvall­aget Strands HK när kvalet till damallsven­skan drar igång.
Bild: ROGER LARSSON SKA SPIKA IGEN. Drotts målvakt Christine Brorsson vill att laget ska utnyttja sitt högre tempo i det första mötet med Hudiksvall­aget Strands HK när kvalet till damallsven­skan drar igång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden