Hallandsposten

Tiramisu med räkor

-

6 PERS

250 g mascarpone 2 dl majonnäs 2 msk tomatpuré 2 tsk W o r c esters h i res ås 1 skvätt tabasco ½ dl grädde 1 citron 500 g färska räkor 1 schalotten­lök 2 hårdkokta ägg gräslök citronsaft salt och vitpeppar bröd, gärna levain för att få den fina syrlighete­n Gör så här: Ta bort kanterna på brödet. Skär det riktigt tunt och se till att skivorna passar det glas du ska servera din tiramisu i – du kommer att behöva två skivor till varje portion. Skala räkorna. Finhacka schalotten­löken. Skala och hacka äggen. Blanda mascarpone, majonnäs, tomatpuré, Worcesters­hiresås och grädde i en skål. Vänd ner ägghacket. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar. Lägg ett lager bröd på botten av varje kopp, häll på ett lager sås och lägg ett gäng räkor ovanpå. Lägg på en skiva bröd och fyll upp med mera sås och toppa med räkor. Förvara i kylskåpet i minst 3 timmar. Ta fram 10 minuter innan det är dags att sätta sig till bords. Dekorera med lite gräslök och en citronskiv­a. i 6 lika delar. Rulla varje degboll så du får en 35 cm lång remsa. Skär av ca 4 cm och rulla en kula till kaninsvans. Vik degen på mitten och vrid om två gånger för att bilda kaninens kropp. Lägg på plåten och tryck ner det överlappan­de örat lite för att förhindra att det reser sig för högt. Lägg svanskulan där degen är vikt. Låt kaninerna jäsa i 5-10 minuter. Borsta ”svansarna” med uppvispat ägg och strö på lite flingsalt. Baka i 23-25 minuter tills bröden fått en fin ljusbrun färg. Ta ut ur ugnen och pensla direkt med smält smör.

 ??  ?? KNEP OCH KNÅP. Så fint blir ett ägg som får ligga nedbäddat i råriven rödbeta över natten. Vik servetten på diagonalen, rulla sedan ihop den och fäst ägget med ett band.
KNEP OCH KNÅP. Så fint blir ett ägg som får ligga nedbäddat i råriven rödbeta över natten. Vik servetten på diagonalen, rulla sedan ihop den och fäst ägget med ett band.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden