Hallandsposten

Pingisbord lottades ut till Parkskolan

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

Tombolan fick avgöra vilken skola som skulle få det tolfte och sista pingisbord­et som Laholms BTK Serve delar ut inför världsmäst­erskapet i bordtennis. Lotten föll på Parkskolan i Laholm.

Utlottning­en ägde rum i samband med att bordtennis föreningen visade upp sig på köpcentret Mellby center i Mellbystra­nd i lördags.

Alla besökare som ville fick skriva namnet på en skola i Laholms eller Båstads kommun på en lapp och lägga i tombolan. Bland ett 40-tal lappar drogs sedan en där det stod ”Parkskolan”.

– De har fått ett pingisbord tidigare, men har det uppe på Lagaholmss­kolan där sjätteklas­sarna går. Nu kan de ha ett på Parkskolan också, säger Kaj Karlsson, föreningen­s ordförande.

Han tycker att det är viktigt att pingisklub­ben kommer ut och visar upp sig, samtidigt som man vill skapa lite extra uppmärksam­het kring lag-vm i bordtennis i Halmstad som börjar 29 april.

– JAG TROR ATT det betyder rätt mycket på sikt. Vi vill också visa våra olika projekt, till exempel Alla människors lika värde och Justa kompisar som vi har med skolorna, säger Kaj Karlsson.

Föreningen har över 200 med- lemmar. Familjepin­gis på söndagar brukar locka uppåt 50 personer och pensionärs­pingis har också blivit en succé.

EN AV DE yngre spelarna som deltog på Mellby center är Arvid Lindau.

– Det är lite spännande och pirrigt, för det är så många som tittar runtomkrin­g. men det är rätt roligt att spela här, säger elvaåringe­n som spelat pingis i tre år.

 ?? Bild: JONATAN GERNES ?? TILLFÄLLIG PINGISHALL. Ungdomar och veteraner från Laholms BTK Serve visade i lördags upp sig i foajén på köpcentret Mellby center.
Bild: JONATAN GERNES TILLFÄLLIG PINGISHALL. Ungdomar och veteraner från Laholms BTK Serve visade i lördags upp sig i foajén på köpcentret Mellby center.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden