Hallandsposten

Halmstad.

HALMSTAD: DELTAGARE VILLE KÄNNA PÅ SANDEN I TYLÖSAND

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

När landets Abarthentu­siaster skulle spana in varandras bilar fick platsen bli Halmstad.

Vad har Halmstad och det italienska bilmärket Abarth gemensamt? Jo, i helgen träffades Sveriges mest inbitna entusiaste­r och körde en runda i Halmstad med omnejd.

Bilmärket Abarth grundades av italienare­n Carlo Abarth 1949. Nästan 70 år senare, 2017, startade Matte Welander en svensk Facebookgr­upp – ett forum för alla som älskar bilmodelle­n i Sverige.

– För ett år sedan hade gruppen fem medlemmar. I dag är vi 132 stycken och hoppas bli fler. Det är jättekul. Vi kan utbyta idéer, få tips och hjälpa varandra om vi har något problem med bilen, säger Matte Welander.

HENRIK KARLSSON FRÅN Simlångsda­len, som köpte en Abarth för ett år sedan, är engagerad i gruppen och ville anordna något mer. Resultatet blev en Abarth-träff med samling vid Riccardos i Möllegård.

– Det här är första gången en träff anordnas i Halland. Abarth användes mycket till att köra rally på 1970-talet, berättar Henrik.

Entusiaste­rna hade kört från olika delar av Sverige och de mest långväga kom från Stockholm.

– Det är sjukt jobbigt att köra så långt i den här bilen, medger Matte Welander.

– Det finns ingen farthållar­e så man blir helt trött i högerfoten.

På träffen deltog även en sann italienare som värderar sin Abarth så högt att han vägrar köra den på vinterhalv­året. Alessandro Granata bor i dag i Örebro.

– Genom att köra Abarth påminns jag om mitt hemland även nu när jag bor i Sverige. För mig är det en passion.

UNDER LÖRDAGEN KÖRDE Abarthentu­siasterna en åtta mil lång runda på landsvägar runt omkring Halmstad. Ett av stoppen blev i Tylösand där deltagarna från Stockholm ”ville känna på sanden”.

Björn Bartner från Ängelholm har två röda, hemmabyggd­a replikor av bilmärket. Den ena bär namnet Bart och den andra Bartha.

– Det är en ordlek med Abarth. Båda är Fiat 600 från 1967 som blev lite roligare och fick mer effekt när jag byggde om dem.

DE FLESTA DELTAGARE kör nyare årsmodelle­r. Trots att Abarth är en liten bil så mullrar den och har gott om hästkrafte­r.

– Min Abarth har 388 hästkrafte­r. Under vinterhalv­året köper jag massa tillbehör och lägger pengar på att förbättra bilen, berättar Alessandro Granata.

 ??  ??
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? MEKAR SJÄLV. Björn Bartner är mäkta stolt över sin ”Bartha”, en Fiat 600 som han har byggt om till en Abarth-kopia. ”Den blev lite roligare och fick mer effekt.”
Bild: ROGER LARSSON MEKAR SJÄLV. Björn Bartner är mäkta stolt över sin ”Bartha”, en Fiat 600 som han har byggt om till en Abarth-kopia. ”Den blev lite roligare och fick mer effekt.”
 ??  ?? GENOM VACKRA LANDSKAP. Landets Abarth-entusiaste­r körde en åtta mil lång runda med sina italienska bilar.
GENOM VACKRA LANDSKAP. Landets Abarth-entusiaste­r körde en åtta mil lång runda med sina italienska bilar.
 ??  ?? TOG INITIATIV TILL TRÄFFEN. Henrik Karlsson från Simlångsda­len köpte sin Abarth för ett år sedan.
TOG INITIATIV TILL TRÄFFEN. Henrik Karlsson från Simlångsda­len köpte sin Abarth för ett år sedan.
 ??  ?? PUTSAR SIN ÖGONSTEN. För italienare­n Alessandro Granata är det en passion att äga en Abarth.
PUTSAR SIN ÖGONSTEN. För italienare­n Alessandro Granata är det en passion att äga en Abarth.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden