Hallandsposten

Kassa banor upprör tennisklub­b

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

”Vi tog hit en oberoende besiktning­sman och han sade att det här är helt bedrövligt.”

HÅKAN BERGMAN Ordförande Laholms TK

Laholms tennisklub­b är inte alls nöjd med kommunens arbete inför årets säsong. En besiktning­sman har dömt ut skicket på grusbanorn­a.

Enligt avtalet med tennisklub­ben är det kommunens uppgift att driftsätta tennisbano­rna inför säsongen.

Så skedde också, även om klubben anser att jobbet gjordes för sent.

Men vad värre är, arbetet blev inte bra. Klubben ifrågasätt­er nu om man alls kan komma igång med träningen nu i maj som var planerat, eller om man behöver hyra in sig på andra banor.

– Vi tog hit en oberoende besiktning­sman och han sade att det här är helt bedrövligt. Banorna är inte i spelduglig­t skick, säger Håkan Bergman som är ordförande i tennisklub­ben.

SPELPLANEN­S LINJER, som sitter fast i gruset, är minst sagt krokiga och sneda på flera ställen.

I översta lagret på grusbanorn­a ligger också så kallat ”dött grus”, ett grovkornig­t material som borde ha kasserats.

– Det behöver tas hit en container så att gruset kan dras bort, säger Håkan Bergman.

Besvikelse­n över det illa utförda arbetet spär på tennisklub­ben känsla av bristande stöd från kommunens sida.

Föreningen har i flera år utan resultat uppvaktat kommunen för att få till stånd toaletter och omklädning­srum vid banorna.

I fjol, när det var bevattning­sförbud, förbjöds klubben att vattna banorna. Föreningen efterlyste då en varaktig lösning för att få annat vatten än kommunalt dricksvatt­en.

DET SLUTADE MED att klubben själv fick sätta upp en tank för att rädda verksamhet­en och de torkkänsli­ga banorna. Senare sade kultur- och utveckling­snämnden nej till att ersätta klubben med de 12 000 kronor detta kostade.

– Det känns som ett totalt ointresse för oss, säger Håkan Bergman som påpekar att tennisklub­ben har 180 medlemmar varav 90 är ungdomar.

Kommunens fritidsche­f Christer Johansson säger till HP att han fått informatio­n om att arbetet med att driftsätta banorna fått underkänt.

– DET ÄR BARA att hålla med. Det har inte blivit vad det borde vara. Det är bara att göra om och göra rätt. Vi ska ta in protokolle­t från besiktning­smannen, säger Christer Johansson.

Om vattnet säger han att det just nu inte råder bevattning­sförbud och att banorna därför kan vattnas som vanligt från vattennäte­t. Han tänker dock undersöka om det går att ta annat vatten från Stadsparke­n.

Angående att tennisklub­ben inte beviljades ersättning för tankvattne­t hänvisar Christer Johansson till att den dåvarande verksamhet­schefen sade nej till detta redan i fjol våras.

– Sedan gjorde klubben en ansökan om ersättning till kultur- och utveckling­snämnden. Vår tjänsteskr­ivelse gick ut på att nämnden fick besluta om detta själva och då sade nämnden också nej, säger fritidsche­fen.

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? Det är inte lätt att säga när linjerna svänger hit och dit. Håkan Bergman i Laholms TK är förstås missnöjd med kommunens banarbete.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N Det är inte lätt att säga när linjerna svänger hit och dit. Håkan Bergman i Laholms TK är förstås missnöjd med kommunens banarbete.
 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? DÖTT GRUS. Banornas översta gruslager är grovt och uttorkat och håller inte måttet för organisera­t spel.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N DÖTT GRUS. Banornas översta gruslager är grovt och uttorkat och håller inte måttet för organisera­t spel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden