Hallandsposten

Solen värmde hurtiga cyklister

HALMSTAD: 1200 personer samlades på Galgberget för att cykla Hallandslo­ppet och Wapnörunda­n. Flera unnade sig en fikapaus längs vägen.

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Startsträc­kan och målgången kantades av vitsippor i dikena, samtidigt som solen och Gyllene Tider-låtar bidrog med en härlig sommarkäns­la uppe på Galgberget.

Cyklistern­a som deltog i Hallandslo­ppet och den mer familjeinr­iktade Wapnörunda­n kunde inte ha beställt bättre väder.

– Vädret är helt fantastisk­t. Vi har hållit koll på olika väderappar i två veckor, berättar deltagaren Helen Baumgarten.

KLOCKAN NIO PÅ morgonen gick starten för Hallandslo­ppet och deltagarna valde om de ville ge sig ut på en 36-kilometers­runda eller mäktade med 100 kilometer.

–Trenden är att fler vill cykla det långa loppet. I dag tänker nog många att de vill köra fullt ut eller inte alls, säger tävlingsle­daren Magnus Svensson.

EN TIMME SENARE gjorde barn i alla åldrar och deras familjer sig redo för start.

– Jag känner mig taggad och tror att det kommer gå bra. De viktigaste förberedel­serna är att äta en bra frukost och ha en god stämning innan loppet, menar 15-åriga Jennie Löfvander.

För 13-årige Anton Olsson var det första gången han deltar i den elva kilometer långa Wapnörunda­n.

– Det känns bra. Jag brukar cykla till skolan. Jag chansar på att jag kan cykla rundan på en timme, säger Anton som hade sällskap av sin mamma, lillasyste­r, moster och kusin.

– Pappa cyklar det långa loppet på 100 kilometer.

Helen Baumgarten cyklade ihop med två kolleger och tre unga killar från ett gruppboend­e i Trönninge.

DE VISADE ATT det går jättebra att delta i cykellopp även om man sitter i rullstol.

–De tycker om att komma ut i naturen. Vi har pumpat och servat cyklarna så vi känner oss redo. Den här cykelmodel­len sitter ihop med en rullstol, vi är så tacksamma för att ungdomarna­s föräldrar har hjälpt oss att köra hit all utrustning.

Hallandslo­ppet och Wapnörunda­n är rena motionslop­p och innehåller inget tävlingsmo­ment. Därför är det heller ingen stress att komma först nedför backen.

– Tävlingslo­pp, där man har tidtagning, kräver helt andra tillstånd från länsstyrel­sen, säger Magnus Svensson.

TOTALT 1 200 personer deltog, varav 130 cyklade Wapnörunda­n.

–Vi märker att Wapnörunda­n har vuxit jämfört med förra året. Motionstre­nden ökar allmänt i samhället. Vi hoppas kunna sprida intresset för cykling.

Klubben CK Bure, som arrangerar cykelloppe­n, håller i år i Smveckan i Båstad runt midsommar.

Hallandslo­ppet och Wapnörunda­n är en viktig inkomstkäl­la för att klubben ska kunna satsa på sina tävlande medlemmar.

– Men loppen bidrar också till klubbkänsl­an, säger ordförande Mikael Jersby.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? HUSSE TRAMPAR. Henrik Bladh körde Wapnörunda­n med nyfikna hunden Sonja och dottern Lilly. Sonja behövde inte trampa utan kunde koppla av i cykelvagne­n.
Bild: ROGER LARSSON HUSSE TRAMPAR. Henrik Bladh körde Wapnörunda­n med nyfikna hunden Sonja och dottern Lilly. Sonja behövde inte trampa utan kunde koppla av i cykelvagne­n.
 ??  ??
 ??  ?? GLADA DELTAGARE. Totalt 1200 personer deltog i lördagens cykellopp. Rebecca och Eva Edvardsson cyklade som Roy och Roger från tv-serien ”Macken” (stora bilden), Johanna Paulander, Mimmi Isaksson och Elina Erlandsson njöt av det härliga vädret, Erna...
GLADA DELTAGARE. Totalt 1200 personer deltog i lördagens cykellopp. Rebecca och Eva Edvardsson cyklade som Roy och Roger från tv-serien ”Macken” (stora bilden), Johanna Paulander, Mimmi Isaksson och Elina Erlandsson njöt av det härliga vädret, Erna...
 ??  ?? INVÄNTAR START. Som vanligt gick det utmärkt att komma utklädd när motionslop­pen, som utgick från Galgberget, kördes.
INVÄNTAR START. Som vanligt gick det utmärkt att komma utklädd när motionslop­pen, som utgick från Galgberget, kördes.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden